Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer

VeaLearn Utbildning
Kort om utbildningen
6 timmar
2 690 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande kursstart. - Distans
Onlineutbildning
Distans
Svenska
Arbetsrättsutbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer- VeaLearn

Kursbeskrivning

Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online, för HR, personalansvariga, chefer och och andra som är i behov att få kunskap och förståelse för att hanterar arbetsrätt i enlighet med den arbetsrättsliga lagstiftningen 2022.

I kursen igår också en ny fackbok - "Arbetsrätt - praktiskt handbok för chefer" där de nya reglerna tas upp enligt nya LAS 2022.

I den här omfattande utbildningen tas alla fem lagar upp som ligger inom arbetsrätten. Uppdaterad i oktober 2022 med senaste med LAS 2022 och är nu än mer omfattande än tidigare. 

Centralt i den arbetsrättsliga onlineutbildningen är anställningsskyddslagen LAS och medbestämmandelagen MBL. Vidare kommer du få lära dig om diskrimineringslagen samt även de två ledighetslagarna, dvs, semesterlagen och sjuklönelagen. Oerhört viktig att denna kunskap finns i företag som i organisationer.

Diskrimineringslagen har fått definitivt större betydelse och arbetsgivare och chefer bör absolut hålla koll på hur regelverket fungerar och hur det ska tillämpas för att undvika kostnadskrävande fel. Likaså gäller detta för semesterlagen och sjuklönelagen och som är ganska så komplicerade och tillämpas fortlöpande av arbetsgivare.

Kursinnehåll

Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer innehåll:

 • Allmän kunskap och förståelse för hur den arbetsrättsliga lagstiftningen ser ut och fungerar
 • Skillnaden mellan olika typer av regler i den arbetsrättsliga lagstiftningen, som tvingande regler och semidispositiva regler
 • Hur kollektivavtal påverkar de arbetsrättsliga reglerna
 • De många ordningsregler och formaliaregler som finns i de arbetsrättsliga lagarna
 • Olika anställningsformer som finns i anställningsskyddslagen LAS
 • Genomgång av de olika uppsägningsgrunderna, uppsägning på grund av personliga skäl och uppsägning på grund av arbetsbrist
 • Vad innebär arbetsbrist och vad innebär personliga skäl? När är det saklig grund för uppsägning?
 • Genomgång av hur sanktionsreglerna ser ut. Vad riskerar en arbetsgivare vid en felaktig uppsägning?
 • Allmänt skadestånd och ekonomiskt skadestånd. Hur mycket kan en arbetsgivare få betala i ekonomiskt skadestånd?
 • I vilka situationer en arbetsgivare måste förhandla med arbetstagarorganisationen
 • Olika typer av förhandlingar, som allmän förhandlingsskyldighet och primär förhandlingsskyldighet. Hur påverkar ett kollektivavtal reglerna om förhandlingsskyldighet?
 • Arbetstagarorganisationen tolkningsföreträde i vissa situationer
 • Sanktioner för brott mot förhandlingsskyldigheten
 • Genomgång av semesterlagens regler
 • Diskrimineringslagens regler om direkt och indirekt diskriminering
 • Regler om sjuklön i sjuklönelagen

Fackbok: Arbetsrätt - handbok för chefer

Detta är den femte omarbetade upplagan baserad på de senaste lagändringarna på området, till exempel nya LAS 2022 och nya regler om visselblåsare. Författare: Georg Frick.

Detta är en praktisk handbok för chefer som behöver kunskaper i arbetsrätt. De vänder sig till dig som utövar praktiskt arbetsrätt – dvs cheferna. Det är du som  dagligen ställs inför arbetsrättsliga frågor att svara på och/eller lösa. Här förklaras lagarna systematiskt och på ett enkelt sätt. Boken kan användas som uppslagsbok eller och som praktisk handbok i chefens dagliga arbete med personal- och arbetsrättsfrågor!

Upplägg

Digital utbildning, Kompetenspaket vilket innehåller en utbildning, föredrag online samt litteratur. "Körtid" beräknat till ca 6 timmar på denna onlineutbildning men beräknar absolut mer tid för övningar, test och annat. Onlineutbildningen motsvarar ca tre traditionella lärarledda utbildningsdagar!

Lär, pausa och repeterar på utbildningen hur mycket du önskar under 12 månader. Dock kan webbtesterna på delmoment endast göra en gång.

Du får tillgång till utbildningen inom 24 timmar efter vid fått dina anmälan och godkänt faktureringsuppgifter. Vid helg närmas vardag. 

Tid & plats

Online, oberoende av tid och plats. Fungerar på dator, Ipad och mobil, dock behöver du naturligtvis fungerande uppkoppling. 

Investering

Kompetenspaket: Pris 2 690 kr ex moms.
I kurspriset ingår streamad onlineutbildning, diplom, webbtest samt extra kursmaterial från utbildaren. Dessutom får du föredrag online( ca 250 st. föreläsningar) samt även  fackboken: "Arbetsrätt - praktiskt handbok för chefer"

Kontakta oss för mer information! Du når oss på telefon 08-7731525.

Erbjudande

Kursledare

Advokat Göran Smedberg, är en av våra främsta experter inom det arbetsrättsliga området. Han är mycket omtyckt och välrenommerad utbildare och får mycket bra betyg i sina utvärderingar. Göran utbildar även inom arbetsmiljörätt och agerar offentlig eller privat försvarare i mål som rör arbetsmiljöbrott. Även verkat tidigare och förbundsjurist på HTF, och författare till flera arbetsrättsliga handböcker för HR.

Examen, diplom m.m.

Diplom erhåller efter avklarad webbtest och genomförd utbildning. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

VeaLearn Utbildning

Få tillgång till fantastisk kunskapsbank online inom 25-tal ämnesområden! Vealearns grundades 2015 och har sedan dess utbildat chefer och övriga medarbetare inom olika ämnesområden. Hos oss hittar du effektiv och hållbar kompetensutveckling främst online men även som öppen och företagsintern...


Läs mer om VeaLearn Utbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

VeaLearn Utbildning

Svartmangatan 7
111 29 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsrätt utbildning – diplomerad intensivkurs online för HR och chefer från VeaLearn Utbildning, fyll i dina uppgifter: