Visa utbildning.se som: Mobil

Hjullastare och Teleskoplastare - TYA-auktoriserad

Värmlands Truck- & Liftutbildning
Kort om utbildningen
1-5 dagar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Beskrivning av: Hjullastare och Teleskoplastare - TYA-auktoriserad

Hjullastarförare

Som hjullastare har du möjlighet att söka arbete hos entreprenörer inom bygg, vägbyggnad, fastighetsägande eller industrin. Syftet med denna utbildning är att du på ett säkert och effektivt sätt ska kunna arbeta som förare av hjullastare i framtiden. Helt nya maskiner till utbildningen är inköpta för 2016.

Förare av teleskoplastare

Som förare av teleskoplastare kommer du att arbeta med en maskin som används inom en stor mängd olika områden. Teleskoplastaren kan bland annat fungera som en förlängd hjullastare eller som en mobilkran. Syftet med utbildningen är att du på ett säkert och effektivt sätt ska kunna arbeta som förare av hjullastare i framtiden. 


Skicka en intresseanmälan för att få mer information för prisförslag och kurstillfällen, vi åtar oss företagsanpassade kurser i hela landet!

Målgrupp

För att kunna arbeta som hjullastarförare eller förare av teleskoplastare krävs att du har traktorkort eller B-kort, (undantag finns). Du ska ha fyllt 18 år och ha erhållit tillräckliga kunskaper.

Övrig Information

Genom åren har det inom TYA och BYN funnits en informell acceptans att maskinförare med yrkesbevis från våra olika organisationer varit behöriga att arbeta inom varandras avtalsområden. Denna acceptans har nu formaliserats genom en överenskommelse som i november 2009 skrevs under av parterna i respektive organisation och gäller under förutsättning att det finns en motsvarighet i respektive avtal.

Dock kvarstår kravet om att grundutbildning av blivande maskinförare ska ske inom ramen för respektive kollektivavtalsområde.

Förkunskapskrav

Hjullastare

För att erhålla en utbildningsbok eller ett yrkesbevis från TYA ska du ha motsvarande kunskaper från gymnasieskolans kursplaner enligt nedan:

Arbetsmiljö och säkerhet 50p, Hjullastare 150p, Hjullastare anläggning (valbar) 100p

Teleskoplastare

För att erhålla en utbildningsbok eller ett yrkesbevis från TYA ska du ha motsvarande kunskaper från gymnasieskolans kursplaner enligt nedan:

Arbetsmiljö och säkerhet 50p, Teleskoplastare 100p

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hjullastare och Teleskoplastare - TYA-auktoriserad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Värmlands Truck- & Liftutbildning

Värmlands Truck- & Liftutbildning

Värmlands Truck- & Liftutbildning AB ägs och drivs av Leif Silvasti, som ävem är den som ansvarar för utbildningen. Erfarenheten kommer från över 20 år  inom industri och transportbranschen och dagligt arbete som behörig lärare inom tekniksektorn med utbildningar inom gymnasieskolan och...


Läs mer om Värmlands Truck- & Liftutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Värmlands Truck- & Liftutbildning

Värmlands Truck- & Liftutbildning

Fjärrviksvägen 13
653 50 Karlstad

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Hjullastare och Teleskoplastare - TYA-auktoriserad!