Visar 1-25 av 170 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 170 träffar
1
2
3
4
...
7

Mer om Transportutbildningar

transportutbildning och fordonsutbildningHär på utbildning.se hittar du ett brett utbud av utbildningar inom fordon och transport. Främst finns här kurser för dig som är yrkesverksam och som behöver ytterligare kunskap om hur du kan använda olika typer av fordon i ditt arbete.

Transportbranschen sysselsätter personer på flera olika nivåer. Utvecklingen som vi ser idag inom datatekniken påverkar branschen i stor utsträckning och innebär nya möjligheter för en mer effektiv planering av transporteringen. Samtidigt ökar kraven på snabb och exakt leverans.

Inom transport är det vanligast att man arbetar inom något av följande områden:

Tågtrafik
Landsvägstransport
Flyg
Sjöfart

Olika typer av Transportutbildningar / Fordonsutbildningar

Farligt gods

För dig som arbetar med transport av farligt gods finns det ett utbud av kurser som är uppbyggda i enlighet med ADR(s) krav. Farligt gods är ett begrepp som beskriver olika typer av farliga ämnen som kan orsaka skada på liv, miljö och egendom vid transportering. Kan till exempel vara brandfarliga, radioaktiva eller giftiga ämnen.

Travers och Kranförare

För dig som arbetar med tyngre lyft behövs det kraftfulla maskiner för att effektivisera arbetet. Hos oss hittar du ett utbud av utbildningar om du är ute efter att lära dig mer om hur du kan använda kranar och traverser i ditt arbete. Kurserna är utformade utefter Arbetsmiljöverkets krav på användning av lyftanordningar och lyftredskap.

Liftar

Hantering av liftar förutsätter en grundläggande kunskap om hur arbetet ska planeras, genomföras och organiseras. En utbildning med inriktning på lyftanordningar och lyftredskap hjälper dig att uppfylla alla de praktiska och teoretiska krav som finns för att utföra lyftarbete på ett korrekt sätt, till exempel hur en besiktning genomförs och hur du minimerar skaderisken.

Truckförare

För att bli truckförare behöver du grundläggande kunskaper om hur du transporterar tyngre material med hänsyn till de säkerhetsrisker som kan uppstå för både dig själv och din omgivning. Målet med truckutbildningarna på utbildning.se är generellt att minska personskaderisken, en ökad säkerhetsmedvetenhet samt  öka effektiviteten och minska kostnader.

Yrkeskompetensbevis

Kör du tyngre fordon i arbetet behöver du ett yrkeskompetensbevis. Utbildarna hos oss erbjuder kurser som förbereder dig inför Transportstyrelsens certifiering. Utbildningarna säkerställer att du som yrkesförare har kompetensen som krävs genom 140 timmar teoretisk undervisning och 10 timmars övningskörning.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer