Visa utbildning.se som: Mobil

Förarbevis vattenskoter

Väg & Trafikutbildarna
Kort om utbildningen
2 dagar
3 200 SEK exkl. moms
   
Söderhamn, Västerås

Kursbeskrivning

Förarbevis vattenskoter

Pris
4 000kr inkl.moms
Uppkörning kostar 700kr extra, om inte egen vattenskoter medtages.

Den 1 maj 2022 träder kravet om förarbevis för vattenskoter i kraft. Detta eftersom antalet vattenskoter-relaterade olyckor har ökat de senaste åren i takt med den ökade användningen av vattenskotrar i Sverige.

Det är viktigt att förstå hur man hanterar en vattenskoter och att man känner sig säker när man framför fordonet. I vår utbildning kommer vi att se till att du får med dig alla moment som krävs för att du ska vara en säker vattenskoterförare.

Hur tar man förarbevis för vattenskoter?

Du ansöker om förarbevis för vattenskoter hos transportstyrelsen. För att transportstyrelsen därefter ska ha möjlighet att utfärda ett förarbevis behöver du ha genomgått en utbildning för vattenskoter med godkänt resultat. Denna utbildning kan du göra hos oss då vår utbildning för vattenskoter är godkänd av transportstyrelsen och kommer därför att räcka för att du ska få ditt förarbevis. Utöver detta måste du ha fyllt 15 år.

Kursupplägg

Kursen är uppdelad i två moment. En teoretisk webbutbildning som du gör själv hemifrån och en praktiskt del på plats eller så kommer vi till dig i: Västerås - Stockholm - Gävle - Söderhamn - Sundsvall - Uddevalla. Under den praktiska delen ingår det kör-övningar och en uppkörning. 

Du kommer att lära dig hur du kör på ett säkert och kontrollerat sätt, både i hög och i låg fart. Du kommer även att lära dig att hantera eventuella faror och/eller risker genom att öva på undanmanövreringar och bromsningar och vad du gör om din vattenskoter välter. Eftersom vattenskotrar är fordon med hög motorstyrka är det viktigt att du efter kursen kan hantera fordonet med säkerhet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förarbevis vattenskoter , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Väg & Trafikutbildarna

Om oss Våra utbildningar, på plats, distans eller som webbutbildning.   Våra medarbetare har mångårig erfarenhet från utbildnings- och bemanningsbranschen.. Vi utbildar personal över hela Sverige och anpassar utbildningarna efter era önskemål och behov!...


Läs mer om Väg & Trafikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Väg & Trafikutbildarna

Granvägen 1
826 35 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarbevis vattenskoter !

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förarbevis vattenskoter från Väg & Trafikutbildarna, fyll i dina uppgifter: