Visa utbildning.se som: Mobil

Asbestsanering – Allmän, kompletterande och särskild utbildning

Utbildningslandslaget
Kort om utbildningen
1-4 dagar
7 500 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Malmö, Stockholms län

Kursbeskrivning

Särskild utbildning (Full kompetens) - 4 dagar

Kursen ger de teoretiska och praktiska kunskaper om säkerhetsaspekter och rivningsteknik som krävs för att få sanera asbest i alla miljöer, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om asbest (AFS 2006:1). Kursen innehåller praktiska tillämpningsövningar på rivning av asbest och asbesthaltigt material i byggnader, byggnadsdelar, tekniska anordningar eller delar av sådana anordningar.

Särskild utbildning (Anpassad längd) - 2 dagar

Kursen ger de teoretiska och praktiska kunskaper om säkerhetsaspekter och rivningsteknik som krävs för att sanera asbest i miljöer med naturlig ventilation (utomhus). Kursen innehåller praktiska tillämpningsövningar på rivning av asbest och asbesthaltigt material.

Allmän utbildning - 1 dag

Kursen ger teoretiska kunskaper om asbestens egenskaper, hälsoeffekter samt nödvändiga skyddsåtgärder som ska gälla enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om asbest (AFS 2006:1).

Kursen är till för dig som inte själv ska sanera asbest, men som måste ha allmän utbildning enligt AFS 2006:1, 19 §. 

Repetitionskurs för asbestsanering 1 dag

Slutligen kan du läsa en repetitionskurs som är anpassad för dig som redan är certifierad för att arbeta med eller leda asbestsanering eller asbesthaltigt material. Du får en kunskapsrepetition och aktualisering av kunskapsläget enligt AFS 2006:1, 36§, 2:a stycket. Deltagande förutsätter genomgången och godkänd kurs Särskild utbildning.

Efter godkänt i skriftligt prov erhålls ett intyg samt ett kompetensbevis (plastkort) från Byggindustrins Yrkesnämnd (BYN) som är giltigt i 5 år.

Kurserna ovan har gemensam startdag.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Särskild utbildning (Full kompetens) är anpassad för dig som ska leda eller utföra rivning av asbest eller asbesthaltigt material i inneslutna utrymmen (... som kräver luftsluss).

Särskild utbildning (Anpassad längd) är främst anpassad för dig som ska leda eller utföra rivning av asbest eller asbesthaltigt material där det inte krävs inneslutning av saneringsområdet (utomhus).

Allmän utbildning vänder sig i första hand till dig som inte själv skall aktivt arbeta med asbestsanering eller asbesthaltigt material, men som behöver ha insikt i hur sådant arbete går till.

Repetitionskurs för asbestsanering är för dig som arbetar med asbestsanering, men som behöver förnya ditt certifikat (5 år).

Investering

Särskild utbildning (Full kompetens) : 7500.-

Särskild utbildning (Anpassad längd) : 4200.-

Allmän utbildning : 2400.-

Repetitionskurs för asbestsanering : 2400.-

Moms 25% tillkommer på priserna ovan

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Asbestsanering – Allmän, kompletterande och särskild utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Nicklas Öhman Nmh Bygg AB
(5)
Jag upplevde kursen mycket seriös killen som höll i kursen kändes beläst och proffsig

Utbildningslandslaget

Utbildningslandslaget

Bra utbildningar som kommer till nytta hos Utbildningslandslaget

Utbildningslandslagets koncept är enkelt: Vi vill ge dig en riktigt bra utbildning som du har nytta av i jobbet.  Vi kan anpassa utbildningen efter ditt företags behov och kan erbjuda utbildning på kvällstid eller helger. Kurserna genomförs huvudsakligen i våra lokaler i...


Läs mer om Utbildningslandslaget och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Utbildningslandslaget

Smärgelvägen 9 A
14250 Skogås

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Asbestsanering – Allmän, kompletterande och särskild utbildning från Utbildningslandslaget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar