Förarbevis vattenskoter

Utbildningscentralen i Sverige AB, i Söderhamn (+2 orter)
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Förarbevis vattenskoter

Pris
4 000kr inkl.moms

Från 1 maj 2022 gäller kravet om förarbevis för vattenskoter detta pga att antalet vattenskoter-relaterade olyckor har ökat de senaste åren i takt med den ökade användningen av vattenskotrar i Sverige.

Det är viktigt att förstå hur man hanterar en vattenskoter och att man känner sig säker när man framför fordonet. I vår utbildning kommer vi att se till att du får med dig alla moment som krävs för att du ska vara en säker vattenskoterförare.

Hur tar man förarbevis för vattenskoter?

Du ansöker om förarbevis för vattenskoter hos transportstyrelsen. För att transportstyrelsen därefter ska ha möjlighet att utfärda ett förarbevis behöver du ha genomgått en utbildning för vattenskoter med godkänt resultat. Denna utbildning kan du göra hos oss då vår utbildning för vattenskoter är godkänd av transportstyrelsen och kommer därför att räcka för att du ska få ditt förarbevis. Utöver detta måste du ha fyllt 15 år.

Kursupplägg

Kursen är uppdelad i två moment. En teoretisk webbutbildning som du gör själv hemifrån och en praktiskt del på plats eller så kommer vi till dig i: Västerås - Stockholm - Gävle - Söderhamn - Göteborg - Bollnäs - Grebbestad.  Under den praktiska delen ingår det kör-övningar och en uppkörning. 

Du kommer att lära dig hur du kör på ett säkert och kontrollerat sätt, både i hög och i låg fart. Du kommer även att lära dig att hantera eventuella faror och/eller risker genom att öva på undanmanövreringar och bromsningar och vad du gör om din vattenskoter välter. Eftersom vattenskotrar är fordon med hög motorstyrka är det viktigt att du efter kursen kan hantera fordonet med säkerhet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förarbevis vattenskoter , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Utbildningscentralen i Sverige AB
Källgatan 2
826 30 Söderhamn

Utbildningscentralen utbildar människor och företag i utveckling i hela Sverige med en stor bredd av utbildningar. Vi jobbar med öppna- och anpassade företagsutbildningar både lärarledda på plats och som distansutbildningar för att säkerställa kompetensen ute på olika företag. Vi tillhandahåller...

Läs mer om Utbildningscentralen i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights