Visa utbildning.se som: Mobil

Processförbättring för hållbar utveckling, 5 hp

Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
5 hp, en termin
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-01-17 - Distans
Uppdragsutbildning
   
Distans
Uppsala universitet - ge dig själv ett universitet

Kursbeskrivning

Processförbättring för hållbar utveckling 

Arbetar du med förbättring och verksamhetsutveckling?
Kanske står du och dina kolleger inför utmaningen att göra er verksamhet mer hållbar? Då kan ni vara hjälpta av att synliggöra era processer och därigenom förstå den värdekedja som er verksamhet är en del av.

Utbildningen Processförbättring för hållbar utveckling ger dig möjlighet att via vetenskaplig teori och beprövade metoder lära dig hur ett processynsätt kan skapa värde som kan uttryckas i hållbarhetstermer. Genom att visualisera företag och hela värdekedjor som system kan man bättre förstå, definiera och förbättra hela eller delar av verksamheten. Du lär dig vilka processbaserade systemmodeller som kan synliggöra och mäta värdeskapande. Du får träna dig i att förstå, definiera, och mäta hållbarhet och därigenom identifiera förbättringsmöjligheter.

För att göra arbetet praktiskt utgår vi från de viktigaste globala hållbarhetseffekterna med grund i Agenda 2030 och ramverket Planetens gränser. Fokus blir på de viktigaste effekterna i den värdekedja din organisation finns i. Kursen motsvarar 5 högskolepoäng.

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Målgrupp

Kursen passar dig som arbetar med förbättring och verksamhetsutveckling. Framför allt passar kursen dig som är intresserad av att förbättra din organisations hållbarhet på olika nivåer.

Kursmål

Vad får du med dig?

Efter utbildningen kan du

  • använda processmodeller och beskriva organisationer som system,
  • tillämpa processynsättet för att avgränsa ett förbättringsområde,
  • beskriva hållbarhetsprestanda i processbaserade system,
  • identifiera möjliga hållbarhetsförbättringar,
  • analysera orsaker till förbättringsmöjligheter och föreslå förbättringar.

Kursupplägg

Utbildningen beräknas ta 17% av en heltid (ca 6-7 timmar i veckan under hela terminen). Utbildningen är helt webbaserad och undervisningen sker via en digital lärplattform med föreläsningar, övningar och återkoppling på uppgifter. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och bredbandsuppkoppling krävs.

Examination sker via skriftliga inlämningsuppgifter.

Kursledare

Utbildningen leds av Raine Isaksson, universitetslektor och docent i kvalitetsteknik vid Uppsala universitet, Campus Gotland.

Raine har arbetat med och forskat i synergier mellan kvalitet och hållbarhet och har lång erfarenhet från arbete inom både tjänsteverksamhet och industri.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Processförbättring för hållbar utveckling, 5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...


Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Box 256
751 05 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.uu.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Processförbättring för hållbar utveckling, 5 hp!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Processförbättring för hållbar utveckling, 5 hp från Uppsala universitet - uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området