Visa utbildning.se som: Mobil

Facilitering av utvecklingsprocesser

Uppsala Chefsforum
Kort om utbildningen
2 dagar
10 900 - 12 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-05 09:00 - Uppsala
Uppsala
Öppen utbildning
Kommande starter
Uppsala
2019-12-05 09:00  
10 900 SEK
2020-04-21 08:30  
12 000 SEK

Kursbeskrivning

Facilitering av utvecklingsprocesser

– en verktygslåda för dig som är chef/ledare

Uppsala Chefsforum bjuder in till två utbildningsdagar i workshopformat som ger dig möjlighet att utveckla dig själv som processledare och facilitator. 

Utbildningen präglas av tydliga ramar och uppsatta mål. Syftet är att resultatet alltid ska visas på dig, oavsett vem du är i en organisation. Vi tror på helheten och har receptet som hjälper dig lyckas! 

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som leder och faciliterar utvecklingsprocesser som behöver kännetecknas av engagemang, förankring och hög grad av delaktighet. Du kan vara chef, HR, verksamhetsutvecklare eller ha en annan roll på din arbetsplats som innebär att du behöver skapa former för andra att bidra med sin kompetens och energi för att föra utvecklingen framåt.

Kursinnehåll

Workshopen erbjuder

  • Kunskaper om de olika faserna i en utvecklingsprocess
  • En ökad förståelse för användbarheten av ett uppskattande och lösningsfokuserat förhållningssätt - Handfasta verktyg och metoder för att leda processer och samtal inom ramen för utveckling och förändring
  • Ökad kunskap om implementering och förankring av idéer på såväl organisations- som gruppnivå
  • Verktyg för att designa och leda effektiva möten, planeringsdagar, workshops och andra sammanhang där människor möts för att generera idéer, förflytta kunskap och bidra med sina kompetenser för ökad måluppfyllelse.

I kursen ingår även

Boken "Uppskattande processövningar – systemiska metoder för engagemang och förankring” av Lindén/Bjerring

Upplägg

En tvådagarsutbildning i workshopformat, där du som deltagare får gott om egen praktisk erfarenhet. Detta med hjälp av en rad olika användbara verktyg för att kunna designa och leda utvecklingsprocesser som präglas av engagemang, förankring och fokus.

Tid & plats

Nästa kurstillfälle, dag 1: 5 december 2019

Dag 2: 14 januari 2020

Plats: Uppsala Chefsforum, centralt i Uppsala

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår båda kursdagarna.

Kursledare

Vi som leder utbildningen är coacher, uppskattade utbildare och erfarna facilitatorer/processledare. Vi har samarbetat med många olika typer av verksamheter i både offentlig sektor och i det privata näringslivet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Facilitering av utvecklingsprocesser, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jessica
(5)
Fick veta mycket, träna processledning och möta många trevliga kursdeltagare. Proffsig kursledning som satte oss deltagare och vårt lärande i fokus. Rekommenderar varmt!

Uppsala Chefsforum

Uppsala Chefsforum

Utvecklas som ledare Uppsala Chefsforum finns till för ledare, chefer och ledningsgrupper som vill ta sin organisation till nästa nivå. Vår idé är att du som ledare eller chef alltid ska inspireras, utvecklas och se framåt i varje enskilt möte...


Läs mer om Uppsala Chefsforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala Chefsforum

Rundelsgränd 3C
753 12 Uppsala Uppsala län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 139 recensioner.
Alla recensioner för arrangören