Visa utbildning.se som: Mobil

Stress Management och Självledarskap

Unestål Education
Kort om utbildningen
4 dagar
7 900 SEK Momsfri
   
Örebro
Svenska

Kursbeskrivning

Det talas och skrivs oerhört mycket om stress. Du vet säkert – i likhet med många andra svenskar – en hel del om stress, stressorer, stresseffekter. Du kan vara expert på stress och ändå vara sönderstressad och utbränd. Det vi behöver är inte mer kunskap utan mer kompetens, dvs metoder för hur vi hanterar stressen och oss själva. För att föra över kunskap till kompetens behövs tillämpning, övning och träning. Eftersom all icke fysisk träning kallas ”mental träning” blir detta nyckelfaktorn i all stresshantering.

Känner du dig stressad eller har ni individer som visar symtom på stress i er organisation?

Rapporter från bl.a. Försäkringskassan visar på skenande sjukskrivningstal för psykisk ohälsa främst kopplad till olika stressfaktorer i yrkes- och privatliv. Upplevda

förväntningar från många håll gör att vi mer och mer upplever en maktlöshet, otillräcklighet och känsla av att inte räcka till. Behöver det vara så? Nej säger vi – du kan själv ta kontrollen över ditt liv med rätt metoder.

Vill du känna dig lugn, glad och harmonisk även om du har mycket att göra? Coacha dig själv och lär dig personligt ledarskap genom Mental Träning.

En viktig del av kursen är de metoder och tekniker som du får lära dig att använda som redskap för att smidigt coacha och leda dig själv. All sorts ledarskap startar inifrån. När du kan leda och coacha dig själv kommer du också märka att det automatiskt blir lättare att leda andra, då det inre ledarskapet smittar av sig på andra. Personligt ledarskap innebär till stor del att vara sann mot sig själv, ta eget ansvar, vara kongruent i tanke, känsla och handling.

Stressmanagemet och självledarskap är en processutbildning som ger dig verktyg för att arbeta med din personliga och professionella situation. Du har alltså hela 4 dygn på dig för att arbeta med dina personliga mål. Räkna med att använda en del av kvällarna under liveutbildningen till att formulera dina personliga mål och inventera dina stressområden i tillvaron. Utbildningen är en processutbildning som startar med en 4 dagars liveutbildning och därefter 3 månader med egen träning och övningar.

Under denna hemträning lär du dig att ytterligare minska den negativa stressen genom en minskad grundspänning, en avspänd effektivitet, en ökad återhämtningsförmåga, bättre sömn m.m. Här ingår också metoder att förvandla negativ stress till en positiv stress (tändning, aktivering och motivation).
Du arbetar även med dina begränsande föreställningar, värden och din inre kompass där du sätter mål hur du vill agera och må i ditt liv.

Vad har du att förlora? Välkommen till oss på utbildning, och känn dig som hemma i vår fantastiska utbildningsmiljö i vårt vackra1700‐tals hus.
Som en extra bonus får du 30 minuters coaching av Elene Uneståhl eller Monika Morling.

Varmt välkomna

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Certifiering:

Diplomutbildning

Kursinnehåll

Lär dig hantera stress och led dig själv till önskat läge.

Ur innehållet:

  • Stress - symptom och effekter.
  • Mental Träning – grunder och tillämpning.
  • Självcoaching
  • Tanke, känsla och handling – hur påverkar vi oss själva i vald riktning.
  • Värdeövningar
  • Övertygelser
  • Excellent kommunikation, Kommunikationsstilar
  • Balans mellan internt och externt

Mental Träning och Självcoaching är dokumenterat effektiva metoder för stresshantering och personlig utveckling. Utbildningen är upplevelsebaserad med aktiverande frågeställningar och praktisk träning för att deltagarna på bästa sätt ska kunna tillägna sig både metoder och förhållningssätt. Självklart tar vi också del av modern forskning och de teorier som ligger till grund för de metoder vi arbetar med.

Tid & plats

I Örebro hålls kursen i våra fantastiska lokaler i vårt 1700-tals hus i Adolfsberg, Örebro. En lugn och trygg miljö för bästa inlärningstillstånd, och i en avslappnad stressfri miljö. Du får fyra dagar att arbeta med dig själv, tillsammans med motiverade kurskamrater, engagerade lärare och åker därifrån fulltankad med nya verktyg och insikter. Dessa verktyg och insikter är grunden för ditt nya stressless liv med mental träning och självledarskap.

SLH

Investering

7 900 SEK, exl. moms

I priset ingår: diplomering, app, kursmaterial och fika.


Mat & logi

Fika ingår i kursen.

Kursledare

Elene Uneståhl

Elene Uneståhl

ICNLP Master Trainer

Elene är bl.a. utbildad ICNLP master trainer, ICC coachtränare, beteendevetare, licensierad mental tränare, kognitiv- och hypnoterapeut. Hon ger genom International Community of NLP (ICNLP), certifieringsutbildningar i NLP ända upp till trainer nivå. Elene driver Skandinaviska Ledarhögskolan som VD och håller utbildningar i kommunikation, hypnos och coaching.

Lars-Eric Uneståhl

Lars-Eric Uneståhl

Internationellt certifierad ICC-Trainer

Lars-Eric startade den första högskoleutbildning i mental träning i början av 90-talet och utbildningen i mental träning blev populär på flera av de svenska högskolorna. Han har också infört utbildningen som gästprofessor i Australien, Kanada, Kina, Indien och Ryssland. Han startade 1990 en privat Högskola, Skandinaviska Ledarhögskolan som fokuserar på utbildning i Mental Träning, Coaching, NLP, Hypnos, Mindfulness som ger en integrerad strategi för personlig utveckling och Problemlösning.Tränat många internationella idrottsstjärnor och jobbar med internationella storföretag. Blivit utsedd av tidningen Chef som en av 100 personer som under de senaste 50 åren förändrat svenskt ledarskap för alltid med utbildningen Licensierad metal tränare.

Monika Morling

Monika Morling

”Allt går – utom spädbarn och trasiga bilar”

Detta citat har genom åren varit en ledstjärna för Monika, som verkligen gillar att utmana gränserna både privat, men
kanske främst i yrkeslivet. Monika har genom åren arbetat med företagande, företagandets villkor. En sann entreprenör ut
i fingerspetsarna som brinner för personlig utveckling och ständigt växande för sig själv och andra.
I en kombination av sunt bondförnuft och nyfikenhet driver hon sedan 15 år eget företag (Moleann AB) inom försäljning och marknadsföring, där hon coachar företagare till att vinna offentliga affärer.

Hon har genom åren startat friskola, varit aktiv i olika föreningar, utbildat hundratals företagare i försäljning, men också utbildat sig inom coaching, NLP; ekonomi, handelsrätt och psykologi för att stilla sin egen nyfikenhet.

Sedan september 2015 är Monika verksamhetschef på Skandinaviska Ledarhögskolan och leder verksamheten tillsammans med Elene Unestål.

Monika är utbildad NLP Trainer, ICC Coach, business, teamcoach m.m.

Positiv, engagerad och möjlighetsgörare är ord som används om Monika. Privat så umgås jag med familjen, går i skogen, lyssnar på musik och sjunger

i kören.

Examen, diplom m.m.

Practicum

Vid livekursens slut får du med dig praktiska verktyg, litteratur och kursmaterial för att fortsätta träna i din hemmiljö, ett färdigt specialdesignat paket som är utformat för att du ska nå dina mål.

En nyckel till framgång är att du tränar dagligen och gör övningar.Vetenskapliga bevis finns idag för att systematisk långsiktig träning ger hållbara resultat. Du får tillgång tillvår egen designadeapp med mental träning så träningen blir enkel för dig.

Kurslängd

Utbildningen pågår under 4 heldagar i grupp och under ca 3 månader har du ett självutvecklings projekt där du tränar Mental träning och gör övningar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stress Management och Självledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 21 recensioner.

Anders Dahlberg
(3)
Har gett 3 stjärnor på grund av att det är för tidigt med totalbetyget. 4 dagar som skrapar på ytan av information men som ändå ger en god inblick i vardagliga händelser som behövs addresseras
Maria Asterlind
(5)
Intressant. Jag hade gärna haft mer övningar, då det är de som verkligen hjälper mig framåt.
Monica Lundgren
(5)
Spännande, intressant och omtumlande. Den har startat många nya processer och skapat nytänk och nya målsättningar

Unestål Education

Vi är nu vad vi heter - Unestål Education - Uneståls kvalitetssäkrade utbildningar inom mental träning, coaching, stresshantering och NLP. Vi har sedan 1990 funnits under namnet Skandinaviska Ledarhögskolan, men väljer nu att byta vårt företagsnamn till Unestål Education. Namnbytet...


Läs mer om Unestål Education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Unestål Education

Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 810 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stress Management och Självledarskap från Unestål Education, fyll i dina uppgifter: