Diplomerad SportCoach

Unestål Education, i Örebro
Längd
6 dagar
Pris
11 920 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Längd
6 dagar
Pris
11 920 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Vill du ha kompetens för att coacha lagoch individer inom idrotten? Då är detta utbildningen för dig!

Jobba holistiskt och långsiktigt! I den här utbildningen får du kunskap och kompetens hur du jobbar med alltifrån metoden SMAK (självbild, målbild, attityd och känsla) som är grundfaktorerna i mental träning för att få en vältränad knopp till ett helhetstänk hur man bygger en hållbar, balanserad och vältränad kropp som presterar bäst när det gäller! Bygg stabila idrottare både fysiskt och mentalt!

Vi tycker att det saknas en utbildning som jobbar med helheten inom idrott

Vi är eldsjälar som vill dela med oss av hur du får fram det bästa ur varje individ och hur du bygger starka idrottslag långsiktigt och hållbart! Du som går den här utbildningen har en viktig uppgift!

Målgrupp

Detta är en grundutbildning för alla som vill eller redan jobbar inom idrott och hälsa!

Kursinnehåll

Modul 1: Mental träning och mentala redskap.
Vad är mental träning?
SMAK-faktorer
Vikten av mål
Vad innebär här och nu?
Mentala redskap för att vinna den mentala matchen
Att hantera nervositet och distraktion
Vad göra före, under och efter match?
Lifekinetik

Modul 2:Coaching
Vad är ett coachande förhållningsätt?
Kommunikation
Frågor
Föreställningar och mindset
Mål och värden
Lyssnandet och uppgifter

Modul 3.
Holistiskt förhållningssätt - träning och hälsa.

Fysisk träning

 • Hur skapar vi en hållbar kropp för livet och för idrotten?
 • Träningsmetoder
 • Övningar

Helhetshälsa

 • Kost/Mage-Tarm
 • Sömn/Återhämtning
 • Andning

Du får också personlig coaching på 30 minuter under ditt självutvecklingsprojekt. Genomgående tema är utvecklingen av coaching färdigheter genom action learning och learning by doing och består av en kombination av teoretiska genomgångar, demonstrationer, övningar och träning. Utbildningen täcker grunderna i sportscoaching.

I utbildningen kombinerar vi Sportcoaching med Mental Träning, snabbtekniker, fysiologi och kost. Den mentala träningens effekter är väldokumenterad inom idrotten.

Vad får du med dig i utbildningen till Diplomerad Sportcoach?

 • Hur du har ett coachande förhållningsätt
 • Hur du arbetar med mål
 • Formulera handlingsplaner som fungerar
 • Hur du hantera rädslor och mentala utmaningar
 • Hur du hanterar prestationsångest och rädsla för att misslyckas
 • Att arbeta med och ändra idrottarens begränsade övertygelser
 • När du ska vara tränare, rådgivare eller coach
 • Hur du sätter mål
 • Hur du ger och tar emot feedback
 • Ditt självledarskap
 • Insikt vad systematisk mental träning medför (spara energi, ökad motivation, självkänsla, självförtroende m.m.)
 • Verktyg för att jobba med nervositet och distraktioner
 • Insikt vad holistisk träning innebär (förebyggande av skador, kost, vila, rörelsebaserade och mentala övningar m.m.)
 • Konflikthantering och sinnestillstånd
 • Lifekinetik

Upplägg

Kursupplägg

Utbildningen består av tre platsbundna träffar (2 dagar per tillfälle) och uppgifter mellan träffarna. Distansstudierna lägger man upp som man vill och dessa pågår under 6 månader.

Kursledare


Elene Unestål
Utbildare inom coaching, excellent ledarskap, stresshantering, kommunikation, hypnos, microexpression, mental träning, NLP och skräddarsyr utbildningar för företag och organisationers behov.

Elene är bl.a. certifierad ICNLP Master Trainer, certifierad ICC Coach-tränare (en av tre i Sverige). Hon är beteendevetare, Licensierad Mental tränare, kognitiv terapeut och Hypnostränare. Medlem i Centrum för hypnos och psykoterapi, Svenska hypnosföreningen och American Society of Clinical Hypnosis.

Hennes personliga vision är att hjälpa andra att hjälpa sig själva.

Niklas Lihagen
Niklas har en bakgrund som f.d. professionell ishockeyspelare med 10 säsonger i Örebro, 4 säsonger i Västerås IK, BIK Karlskoga, Vita hästen, Karlskrona och 2 avancemang till SHL.
Mitt i hockeykarriären, år 2009 drabbades Niklas då 26 år av hjärtstopp under en pågående match och räddades med hjärt-lungräddning av domaren. Det konstaterades efteråt att Niklas hade två medfödda hjärtfel som fick opereras. Med tacksamhet till livet och en positiv inställning att komma tillbaka starkare kunde hockeykarriären fortsätta några år till.

Idag är Niklas 37 år och har lagt spelarkarriären bakom sig. Han har utbildat sig till Licensierad mental tränare och startat Sports Development Center i Örebro som han driver. En unik verksamheten som är det första och enda centret i Sverige som tillämpar organisationen ”hockey development training system” teknik och metodik. Verksamheten erbjuder utvecklande program för hockeylag samt individuella spelare på både professionell och nybörjarnivå i alla åldrar.

Malin Lake
Malin har under hela sitt yrkesliv arbetat inom träning, idrott och hälsa. Läst friskvårdsutbildning på universitet och Folkhögskola (Bosön), är certifierad coach genom certifieringsorganisationen ICC, livscoach och businesscoach, har en master inom NLP och gått PUMT (Personlig utveckling genom mental träning) samt är utbildad Life kinetik-tränare.

Malin har spelat och varit tränare inom handboll på elit- och landslagsnivå samt proffs utomlands. Under 8 år jobbade Malin med friskvård på Örebro universitet. Hon har även jobbat som läkemedelskonsulent och sportjournalist samt varit med när Nautilus Gym & Bad startades upp. Sedan 2014 jobbar Malin som mental tränare, coach, fystränare och föreläsare med passion för att alla ska nå sin fulla potential!

Brinner oerhört mycket för hälsa och att där hitta verktyg för ett liv i balans och då framförallt genom kraften som finns i den mentala träningen.

Med verktyg och metoder hjälper Malin individer och lag att identifiera och ta bort hinder eller trösklar som står i vägen för deras drömmar, mål och prestationer. 

Examen, diplom m.m.

Diplomerad SportCoach

Diplom erhålls efter genomförda kursdagar och inlämnat projekt. 
Projektet gör man mellan tillfällena och på distans efter kursens slut. 
Man har 6 månader på sig! 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad SportCoach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Leo Hadders
16 jan 2023
Diplomerad Sportcoach

Helt fantastisk! Lärorik, omvälvande, öppen, inspirerande och mycket mer. Det är som man brukar säga "Ju mer man lär sig desto mer finns det att lära". Denna kurs har öppnat en ...

Visa mer
4/5
Conny Sundquist
16 jan 2023
Diplomerad Sportcoach

Tycker att den gett mig flera dimensioner och metoder att utveckla mitt ledarskap samt att den gett mig ny inspiration i min personliga utveckling mot att kunna hjälpa andra, so...

Visa mer
5/5
Emilia Ernstsson
16 jan 2023
Diplomerad Sportcoach

Fantastisk & givande. Kunde inte på förhand föreställa mig hur mycket en sådan här utbildning kunde ge. Tar med mig otroligt mycket ny kunskap & erfarenhet. En utbildning som fl...

Visa mer
Unestål Education
Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

Unestål Education - Uneståls kvalitetssäkrade utbildningar inom mental träning, coaching, Ledarskap, stresshantering och NLP mm.   Vi är ett av marknadens äldsta utbildningsföretag i Sverige, med fokus på diplom och certifieringsutbildningar i personligt ledarskap, interna företagsutbildningar, mental träning, coaching och NLP....

Läs mer om Unestål Education och visa alla utbildningar.

Highlights