Visa utbildning.se som: Mobil

Riskhantering i projekt

Strategy Execution
Kort om utbildningen
3 dagar
16 665 SEK exkl. moms
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Riskhantering i Projekt

Kontrollera risker med hjälp av väl beprövade verktyg och metoder

De flesta projektledare kan räkna upp riskmoment eller skeenden som satt hela projektet i fara eller rent av fått det omkull. men långt ifrån alla vet att god riskhantering till stor del handlar om balansakten att samtidigt kunna utnyttja möjligheter och att minimera risker för att på så sätt uppnå optimala projektresultat.

Ta bort osäkerheten ur riskhanteringen med beprövade strategier som ingår i denna omfattande kurs. Under kursen har du möjlighet att utrusta dig med ett praktiskt, processorienterat tillvägagångssätt för att hantera de risker och osäkerheter som ingår i varje projekt. Vi visar hur man hanterar risk i de olika faserna under projektets livscykel och identifierar de kritiska frågorna vad gäller att bedöma, begränsa och minska riskerna. Du lär dig både kvalitativa och kvantitativa metoder för att bedöma riskpåverkan och får erfarenheter av att tillämpa riskhanteringsstrategier inom strukturerade ramar.

Intensiva övningar och simuleringar ger praktik av tillämpning av riskhanteringens teori, begrepp och principer i realistiska scenarier. Dessa kunskaper sätts sedan på prov i en omfattande fallstudie i fyra delar inom interaktiva gruppövningar. en verktygslåda med mallar, formulär och checklistor ingår också i kursmaterialet, som gör det lättare för projektledaren att undvika onödiga risker och som mildrar effekten av oundvikliga utmaningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla projektledare och projektmedlemmar som vill lära sig mer om hur man identifierar, planerar för och hanterar risker, positiva som negativa. Viktig kurs för dig som vill bli PMP-certifierad.

Du lär dig att:

  • Använda en praktisk åttastegsprocess för att hantera risker
  • Identifiera acceptabla risknivåer och bedöma den möjliga påverkan från riskfaktorer
  • Kontrollera risker med hjälp av beprövade verktyg och metoder
  • Forcera psykologiska spärrar mot risker hos intressenterna och projektgruppens medlemmar
  • Integrera riskfaktorer och möjligheter i din projektplan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Riskhantering i projekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Mikaela Hannverik
(5)
En mycket användbar och värdeskapande kurs för dig som arbetar som projektledare. Du får verktyg och metoder för att identifiera, analysera och hantera risk i projekt. Du lär dig uppskatta risker dess nivå samt att koppla dem till kostnader i projekt. Bra underlag vid projektbudgetarbete.
Mattias Blomberg
(5)
Mycket bra lärare (Hans Ottosson)

Strategy Execution

Strategy Execution

Vi lär dig leda framgångsrika projekt i linje med din organisations strategi. Vi har erbjudit marknadens mest heltäckande utbildningsprogram för projektledare i över 35 år. Strategy Execution f.d. ESI International är en global ledare inom organisationsutvecklande utbildning och arbetar med...


Läs mer om Strategy Execution och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Strategy Execution

Odengatan 52
113 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Riskhantering i projekt från Strategy Execution, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 55 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar