Visa utbildning.se som: Mobil

Tre nyanser av skola - ett kostnadsfritt seminarium för rektorer

Tuff ledarskapsträning AB
Kort om utbildningen
Längd: 2 timmar
Pris: 0 SEK exkl. moms
   
Ort: Stockholm
Typ: Öppen utbildning
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Vi har sedan många år arbetat med ett stort antal skolor med mycket goda resultat.
Nu vågar vi oss på att bjuda in er rektorer som vi ännu inte träffat till ett seminarium där vi vill dela med oss av våra lärdomar och berätta om skolor som förändrat sitt arbetssätt tillsammans med oss.Mette Herlitz, Tuff ledarskapsträning

Tre nyanser av skola

Vi kallar seminariet “Tre nyanser av skola” eftersom vi har tre tydliga områden där vi kan bidra till förbättring.

När det gäller organisation och hur skolan leds har vi stöttat skolornas ledningsgrupper till att leda mer involverande. Det har mindre med struktur att göra, utan mer med att träna ett icke-hierarkisk förhållningssätt och ett sätt att kommunicera som gör att lärarna i kollegiet känner sig mer engagerade och väljer att ta mer ansvar. Har man problem med samarbetsklimatet är det en avgörande faktor som är direkt kopplade till skolans resultat; både ekonomiska och pedagogiska. Vi har medverkat till att på kort tid skifta arbetsklimat från katastrofala till fungerande på flera stora gymnasieskolor.

Det andra temat är ledarskap i klassrummet - där vi är kända för att ge lärare praktiska viktiga nycklar och förmåga att skapa ett samarbete i klassrummet som är gynnsamt för inlärning och har förutsättningar att fungera så att eleverna i högre grad kan ta ansvar för sin egen studiemotivation.

Slutligen lär vi ut en metodik som många kallar “pedagogik i praktiken” som innebär träning i att relatera till enskilda elever på ett sånt sätt att de tar mer ansvar, och pedagogen lär sig att lyssna efter det som egentligen hindrar eleven från att tillägna kunskap.

Låter det för bra för att vara sant? Eller låter det för flummigt och kanske självklart? 
Vi vet, våra metoder beskrivna i ord låter helt självklara men när de ska omsättas i praktiken är det inte självklart alls, utan tvärtom verkligen utmanande och svårt. Det vi erbjuder är inga enkla lösningar. Men de rektorer och pedagoger som känner oss berättar om hur användbara deras nya förmågor har varit i skolverksamheten.

Målgrupp

Rektorer, skolledning

Video

Tuff ledarskapsträning tränar chefer i ett ledarskap som ger motiverade, ansvarstagande medarbetare och självgående team. I vår ledarskapsutbildning tränar man intensivt på vanliga utmanande chefssituationer och får mycket individuell feedback.

Tid & plats

19 mars, kl. 9-11.00 hos Tuff ledarskapsträning, Östgötagatan 16, Stockholm. 

Frukost serveras från 8.30

Investering

Kostnadsfri

Intresseanmälan

Vill du få mer information om Tre nyanser av skola - ett kostnadsfritt seminarium för rektorer? Fyll i formuläret så blir du kontaktad av utbildningsarrangören.

Tuff ledarskapsträning AB

Tuff ledarskapsträning AB

Tuff Ledarskapsträning tränar chefer i ett sätt att leda som producerar motiverade, ansvarsfulla och självförsörjande team. Med bas i Sverige, samarbetar vi med globala organisationer och tränar chefer över hela världen. Istället för att ifrågasätta affärsverksamheten, flödesscheman och teorier, fokuserar vi...


Läs mer om Tuff ledarskapsträning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Tuff ledarskapsträning AB

Östgötagatan 16, 1 tr
116 25 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tre nyanser av skola - ett kostnadsfritt seminarium för rektorer!

Arrangörsrecensioner
          (4,5)
Baseras på 151 recensioner
Alla recensioner för arrangören