Motorsåg A+B

Trädtopparna, Rikstäckande
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

motorsåg

För er som arbetar eller kommer att arbeta med motorsåg inom yrket och omfattas av AFS 2012:1.

På nivå A fokuserar vi på grundläggande moment i användningen av motorsågar. När vi avancerar till nivå B, utforskar vi planering och utförande av säker trädfällning, kapning och kvistning. Vi anpassar tempot så att alla kan följa med, oavsett tidigare erfarenheter. Målet med utbildningen är att, utöver nivå A, förse deltagarna med kunskaper och färdigheter som krävs för att använda motorkedjesåg på ett säkert sätt vid normalt skogsarbete, såsom trädfällning, kvistning och kapning. (Notera att trädfällning av särskilt svåra träd, hantering av vindfällda träd och nedtagning av fastfällda träd endast behandlas på en övergripande nivå).

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Upplägg

Dag 1 - Teori
Vi tillhandahåller all mat och fika under dag 1.

Dag 2 och 3 - Praktik
Deltagarna behöver ta med följande material:Motorsåg med bränsle och tillbehör, exempelvis kombinyckel, filar och filmall. Personlig skyddsutrustning såsom huggarbyxor, stövlar eller kängor godkända för motorsågshantering. Varselkläder på överkroppen, hjälm med visir och handskar. Ett förstaförband att bära i kläderna. Kilar för fällning, helst 3 stycken, samt något att slå in kilarna med. Gärna sax, krok och måttband. Både teoretiska och praktiska prov kommer att genomföras.

Kursledare

Salvatore Malmström

Utöver mitt arbete som arborist är jag också en ackrediterad examinator för motorsågskörkort, där jag kombinerar min praktiska erfarenhet med pedagogik för att utbilda och certifiera individer i säker och effektiv motorsågshantering.

Examen, diplom m.m.

Efter att ha genomfört kursen och klarat de nödvändiga proven, erhåller deltagaren ett motorsågskörkort för den uppnådda behörighetsnivån.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Motorsåg A+B, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trädtopparna
Jonsgårdsvägen 38
36331 Rottne

Vi är ett engagerat och professionellt team som erbjuder ett brett utbud av tjänster för att möta dina behov när det gäller träd och skog. Med vår bas i centrala Småland har vi specialiserat oss på motorsågsutbildningar, trädfällning, sektionsfällning och...

Läs mer om Trädtopparna och visa alla utbildningar.

Highlights