Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Bättre skolundervisning

Firma Titti Ljungdahl
Kort om utbildningen
4 veckor
800 SEK Momsfri
   
Distans

Kursbeskrivning

En skola att längta till  - onlinekurs

Onlinekurs som utgår från min bok "En skola att längta till - elever med omfattande frånvaro" (Studentlitteratur, 2018). Boken ingår i kursavgiften.

Antalet elever med problematisk frånvaro, s.k. hemmasittare ökar för varje år. Samtidigt upplever alltfler elever en ökande stress i skolan. Något måste göras för att vända utvecklingen.

Boken beskriver två projekt som har genomförts i Mölndal med målet att minska frånvaron och att få tillbaka hemmasittare till skolan igen. Några förhållningssätt visade sig vara av stor betydelse. En god relation med respekt för elevens integritet, förståelse för att alla elever är olika, utnyttjande av digitala verktyg och en anpassad lärmiljö utifrån varje elevs behov är centrala faktorer i denna bok.

Jag hoppas att kursen kommer att ge inspiration och idéer till hur vi förebygger frånvaro och utanförskap och skapar en skolan som passar alla. En skola att längta till!

Välkomna att delta i kursen!

Bästa hälsningar från Titti

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad i fyra kategorier (studiematerial bifogas i kursen):

  1. ANALYSERA
  2. COACHA
  3. BEMÖTA
  4. ANPASSA

Upplägg

  • Jag lägger ut en kort föreläsning ur min bok varje vecka
  • Vi har en sluten Facebookgrupp där vi kan ha diskussioner
  • Vi ses i mötesrummet Zoom en gång i veckan
  • Gruppen består av max 12 personer

Kursledare

titti ljungdahl

Jag har arbetat inom skolans värld i 35 år som lärare och rektor. Det var i skolan som jag uppmärksammade hur stressen påverkar oss alla både personal och elever.

Hur skulle man kunna arbeta med detta på ett konstruktivt sätt tänkte jag då. Jag utbildade mig till instruktör i mindfulness och fann då ett verktyg som verkligen gör skillnad.

Att lära sig leva i nuet, lära sig att hantera sin stress ger ju både mer arbetsglädje och ett inre lugn. Att inse att verkligheten är som den är är ett stort steg på vägen. Då ser vi också tydligare vilka val som är bäst för oss för att vi ska må bra och njuta av livet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bättre skolundervisning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Firma Titti Ljungdahl

Firma Titti Ljungdahl

Föreläsningar och onlinekurser

 I mer än 30 år har jag arbetat inom skolans värld som rektor, verksamhetsutvecklare och lärare i språk. Jag är också utbildad skolcoach, ledarcoach och mindfulnessinstruktör. Som rektor har jag i Mölndal genomfört två framgångsrika projekt tillsammans med lärarteam med målsättning...


Läs mer om Firma Titti Ljungdahl och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Firma Titti Ljungdahl


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bättre skolundervisning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar