Hållbar Effektivitet & Outlook

TimeFinder, Rikstäckande
Längd
1 dag, kan anpassad utifrån behov
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag, kan anpassad utifrån behov
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!​

Företagsanpassad utbildning i Hållbar Effektivitet

Jobba smartare och få mer tid över!​

Har du ”många bollar i luften” och känner att tiden inte räcker till? Känns det som om du inte har ett optimalt sätt att hantera alla mail som väller in, eller saknar du kanske en bra struktur för att komma ihåg det du ska göra, när du ska göra det? Vill du sluta vara händelsestyrd större delen av dagen?

Vi på TimeFinder är kanske mest kända för våra utbildningar i Hållbar Effektivitet och vi har ett stort utbud av olika upplägg beroende på vad just du/ni behöver fokusera på och vilka system du/ni använder i vardagen.

Vi är väldigt handfasta i våra utbildningar, så du som deltagare känner att det händer något redan under utbildningsdagen.

Självklart har vi även anpassat våra utbildningar utifrån att många av oss nu även jobbar hemifrån.

Om du börjar tillämpa de konkreta metoder och arbetssätt som du får tillgång till under utbildningen kommer du att kunnafrigöra minst en timme om dagen samtidigt som du ökar känslan av kontroll över din arbetssituation och minskar eventuell känsla av stress.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller bland annat följande:

 • Hållbar Effektivitet - Det handlar inte om att springa fortare!
 • Hjärnkoll på vår förmåga att fokusera och hur man undviker onödiga ställtider, avbrott och distraktioner både för sig själv och sina kollegor
 • Effektivare mailhantering för att kunna frigöra upp till en timme om dagen
  • Hur förhåller vi oss till mailen?
  • Att söka bland mailen på ett effektivt sätt
  • Mapparnas vara eller icke vara, det är frågan 
  • En beslutsmodell för att skapa kontroll över inboxen och få fullständig koll i Outlook med hjälp av kalendern och att göra listan
  • Fler smarta funktioner i Outlook
 • Att jobba proaktivt, göra ”rätt saker” och få bättre kontroll på arbetsdagen, veckan och månaden genom planering och prioritering
  • Att använda kalendern för att synliggöra arbetsuppgifter
  • Vad behöver jag göra nu, nästa vecka, nästa månad osv
  • Göra om mail till kalenderbokningar eller infoga mail i befintlig bokning
  • Att kategorisera kalenderbokningar utifrån projekt, prioritet osv
  • Skapa uppgifter/påminnelser utifrån ett mejl eller direkt i kalendervyn
 • Att tömma huvudet för att vara mer här och nu och fokusera på rätt saker
 • Att förändra arbetssätt och skapa nya vanor och beteenden för mer energigivande arbetsdagar

Video

Upplägg

Hållbar Effektivitet med TimeFinder

Ett av de populäraste utbildningsuppläggen är det vi kallar Hållbar Effektivitet som är en utbildning i Personlig Effektivitet & Outlook för enskilda medarbetare, avdelningar, projekt- och arbetsgrupper eller hela organisationer som vill kunna frigöra tid, jobba smartare och mer fokuserat, få bättre kontroll över arbetssituationen och stressa mindre.

Utbildningen består i sitt grundutförande av en utbildningsdag och uppföljning via mail som med fördel kan kombineras med någon timme individuell genomgång och/eller 1-2 halvdagar uppföljning/fördjupning under en period av t ex ett halvår för att säkerställa ett bestående resultat.

Under utbildningen pratar vi om VAD man kan göra men också HUR och VARFÖR och vi varvar teoripass med diskussioner och egna övningar samt genomgång av smarta funktioner i Outlook. Innan dagen är slut får du som deltagare utforma en individuell handlingsplan för att fortsätta det påbörjade arbetet på egen hand.

Förutom frivillig uppföljning via mail under ca 2 månader efter utbildningen kommer även en viss ”teknik” att tillämpas för att säkerställa att det egna arbetet fortlöper. 

Om du börjar tillämpa de konkreta metoder och arbetssätt som du får tillgång till under utbildningen kommer du att kunna frigöra minst en timme om dagen samtidigt som du ökar känslan av kontroll över din arbetssituation och minskar eventuell känsla av stress.

Tid & plats

Kursen är 1 dag med ovanstående innehåll plus uppföljning via mail. Denna kurs går dock att anpassa utifrån specifika behov och önskemål och går därför även att få som en flerdagarskurs.

Investering

Kontakta oss för en offert.

Kursledare

Våra utbildare har många års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och jobba med personlig effektivitet och Outlook och har dessutom utbildningar inom bland annat Neurovetenskap, NLP, Mental träning, Mindfulness, positiv psykologi, kommunikation mm med sig i bagaget. Självklart har de också lång erfarenhet från olika roller och funktioner i arbetslivet. 

Examen, diplom m.m.

Det går självklart att få ett diplom efter utförd utbildning. Kontakta oss så skickar vi det till dig/er.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbar Effektivitet & Outlook, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Karin
07 okt 2022

Stort tack för den bästa utbildning jag genomfört, både till innehåll och till dig som utbildare. Jag känner verkligen att den gett mig mycket värdefull insikt och kunskap.

5/5
Henrik
07 okt 2022

Stort tack för en mycket väl genomförd och användbar kurs. Det är fantastiskt hur mycket nytt man kan lära sig, trots att Outlook har varit ett dagligt arbetsverktyg de senaste ...

Visa mer
5/5
Deltagare företagsanpassad utbildning
07 okt 2022

Tack för bra presentation! Du hade en väldigt bra presentationsteknik – jag uppskattade bl.a. återknytning till ämnet – och jag fick med mig mkt nyttigt efter dagen. P.s. Hade e...

Visa mer
TimeFinder
Vi är rörliga och finns där du behöver oss. I Sverige såväl som ute i världen.

Många är vi som önskar att dygnet hade fler timmar. Att inte hinna med på jobbet gör sig ofta påmint i form av att datorn kommer med hem, ett gnagande dåligt samvete att vi borde få mer gjort, fokusera bättre...

Läs mer om TimeFinder och visa alla utbildningar.

Highlights