Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
3 dagar
17 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-19 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

För att arbeta med eller ansvara för radiografering kräver Strålskyddsmyndigheten att du skaffar dig nödvändig utbildning. Vår kurs uppfyller de strikta kraven för både operatör och arbetsledare. Kursen ger breda kunskaper inom strålskydd och den innehåller mätövningar för ökad förståelse.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

v>Kunskaper motsvarande gymnasiekompetens i matematik underlättar förståelsen vid beräkningsövningar, men är inget krav.För arbetsledare som har uppgift att kontrollera och upprätthålla strålsäkerheten där industriell radiografering bedrivs ställs högre krav på djupgående kunskaper inom strålskydd. För denna yrkeskategori är gymnasiekompetens i matematik ett absolut förkunskapskrav.

Syfte

v>Utbildningen ger deltagaren kunskaper om lagstiftning och strålskyddsföreskrifter samt praktiska skyddsåtgärder vid arbete med industriell utrustning som innehåller radioaktiva strålkällor eller röntgenrör. Kursen uppfyller Strålsäkerhetsmyndighetens allmänna krav på utbildning samt de särskilda utbildningskrav för operatörer och arbetsledare inom öppen radiografering som definieras i Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter SSMFS 2018:6. Dessutom uppfylls kraven på utbildning för att utföra täthetskontroll (strykprov) av slutna radioaktiva strålkällor och att utföra installations- och underhållsarbete på olika tekniska utrustningar inom industrin som innehåller radioaktiva strålkällor. <

Investering

17700 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 47 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer

Liknande utbildningar