Visa utbildning.se som: Mobil

Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
3 dagar
17 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-26 09:00 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-02-26 09:00  
17 700 SEK
2020-10-20 09:00  
17 700 SEK

Kursbeskrivning

Kursen uppfyller Strålsäkerhetsmyndighetens allmänna krav på strålskyddsutbildning samt de särskilda krav om utbildning för operatörer och arbetsledare inom öppen radiografering som definieras i Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om industriell radiografering,SSMFS 2018:6. Kursen är något mer omfattande vad avser praktiska mätövningar än vad nämnda föreskrifter strikt kräver och är därför särskilt lämplig för personer utan tidigare erfarenheter av strålskyddsfrågor och som skall arbeta operativt eller ha ett övergripande ansvar för strålskyddsverksamheten inom ett företag. Kursen som vänder sig till såväl arbetsledare som operatörer avslutas med skriftlig examination i enlighet med SSM:s föreskrifter. Utbildningen ger även kunskaper om strålskyddsåtgärder för att få utföra installations- och underhållsarbete på olika tekniska utrustningar inom industrin som innehåller radioaktiva strålkällor. Utbildningen som uppfyller Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) krav på utbildning för ovan nämnda områden ger även de kunskaper som krävs för att få utföra täthetskontroll (strykprov) av slutna radioaktiva strålkällor. Utbildningen innehåller flera praktiska mätövningar med olika radioaktiva strålkällor. Ta gärna med egna problemställningar för diskussion och rådgivning. Till vissa delar genomförs kursen gemensamt med strålskyddskurs 6611.

Målgrupp

v>Kunskaper motsvarande gymnasiekompetens i matematik underlättar förståelsen vid beräkningsövningar, men är inget krav. För personer med uppgift att kontrollera och upprätthålla strålsäkerheten där industriell radiografering bedrivs ställs högre krav på djupgående kunskaper inom strålskydd. För denna yrkeskategori är kunskaper motsvarande gymnasiekompetens i matematik ett absolut förkunskapskrav.

Syfte

v>För att säkerställa nödvändig strålskyddskompetens enligt Strålsäkerhetsmyndighetens krav för verksamheter med öppen radiografering förutom allmänt strålskyddsarbete vid användning av radioaktiva strålkällor och röntgen inom industrin. Du får kunskap om följande frågor- Vad menas med joniserande strålning?- Hur uppkommer joniserande strålning?- Hur mäter man strålningen – teori och praktiska övningar?- Vad är syftet med dosgränser i strålskyddsföreskrifterna ?- Strålningsrisker och hur skyddar man sig mot strålning?

Investering

17700 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strålskydd - Radioaktiva strålkällor och röntgen i industrin - inriktning mot öppen radiografering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer