Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Produktionsteknik - grundkurs

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
2 dagar
10 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-25 09:00 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
10 100 SEK
2020-11-02

Stockholm
10 100 SEK
2020-08-25

Kursbeskrivning

Det här är en grundläggande kurs i produktionsteknisk utveckling. Den är även ett insteg till ett flertal andra kursmoduler i syfte att utveckla och förstärka den organisation du tillhör.Det finns en stor potential att ytterligare utveckla och effektivisera svensk tillverkningsindustri. En viktig förutsättning för detta är fler anställda med hög teknisk kompetens. Kursen behandlar ett antal grundläggande avsnitt inom det produktionstekniska området, men beskriver även det ekonomiska fundament som ett företags verksamhet vilar på.För att tillverkningsföretagen ska vara konkurrenskraftiga och möta kundernas allt högre krav, behövs en flexibel produktion med mindre orderstorlekar, kortare ledtider, snabbare leveranser och en anpassning till kortare produktlivscykler. Det är därför ytterst viktigt att alla medarbetare förstår sin egen roll och hur detta påverkar helheten. Flödet i en fabrik styrs av hastigheten i fabrikens flaskhals och varje "MER-minut" är en 100-procentig intäkt.Kursinnehållet utgörs av moderna och praktiskt tillämpbara övningar i den egna verksamheten – men ger även förutsättningar för att tillgodogöra sig andra kursmoduler inom kvalité, logistik, underhåll, SMED, ritningsläsning – beredning, styrteknisk grundkurs m.fl.I utbildningen ingår också praktiska moment med hjälp av ett produktionsspel.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Viss erfarenhet från tillverkning/produktion.

Syfte

Utbildningens syfte är att ge deltagaren en ökad trygghet i sitt yrkesutförande som produktionstekniker och bättre argument för att påverka en positiv teknisk utveckling på sitt företag. Även att vara väl rustad för att anta fler utmanande kursmoduler inom angränsande teknikområden.

Investering

10100 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Produktionsteknik - grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Produktionsteknik - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 37 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer

Liknande utbildningar