Visa utbildning.se som: Mobil

Entreprenadjuridik - grundkurs

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
8 timmar
Öppen utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Behöver du bättre kunskap om de juridiska spelreglerna i ett entreprenadprojekt? Vill du ta till dig kunskaperna på ett effektivt sätt? Med vår lärarledda online utbildning får du en god förståelse av entreprenadjuridiken – i ett format som (vi vågar lova) ger dig ett större lärande.

I den här kursen har vi tagit en tvådagars klassrumskurs i entreprenadjuridik och skapat en lärarledd onlineutbildning som tar ett brett grepp på regelverket. Kursen tar cirka en dag att genomföra och du har 30 dagar på dig från det att du startar kursen. Under denna tid kan du när som helst skicka frågor till kursledaren direkt inne i kursen.

Allt kursinnehåll finns tillgängligt i din kursportal och du går kursen när och var du vill. En gång i månaden har vi även ett möte online där du har möjlighet att ställa frågor direkt till kursledaren, diskutera olika dilemman och frågeställningar som dykt upp under kursen och få konkreta råd för just din verksamhet. Dessutom kommer kursledaren ge sina tips för hur ni ska få till så bra entreprenadavtal som möjligt, och ge er konkreta råd för just er verksamhet. Dessa möten är frivilliga men brukar vara väldigt uppskattade av våra deltagare.

När du är klar med kursen får du ett personligt kursintyg och du har sedan fortsatt tillgång till allt kursinnehåll i ytterligare fem månader.

AB 04 och ABT 06 ingår i priset och skickas ut i samband med bokning.

Är ni flera personer som ska gå kursen? Vid gruppbokningar kan vi erbjuda olika varianter av kursen. Kontakta gärna oss för mer information.

Ejur2

Målgrupp

Arbetar du som beställare, entreprenör eller konsult och medverkar i projektering, planering och genomförande av bygg, anläggnings och installationsprojekt? Då är detta en perfekt kurs för dig.

Inga specifika förkunskaper krävs.

Syfte

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om regelverket med fokus på AB 04 och ABT 06. Du kommer lära dig vilka rättigheter och skyldigheter du har i din roll och hur du ska agera i olika situationer för att hantera eller undvika problem och i slutändan skapa ett bra resultat.

Som entreprenör kan det handla om att säkerställa att du får betalt för ditt arbete och som beställare få ett bra resultat för dina investerade pengar.

Innehåll

Introduktion till kursen. Dina förväntningar och önskemål
Avtalsrättens grunder: anbud, accept och avtal
Entreprenad- och upphandlingsformer
Genomgång av AB 04 och ABT 06:
-Kap 1: Omfattning
-Kap 2: Utförande
-Kap 3: Organisation
-Kap 4: Tider
-Kap 5: Ansvar och avhjälpande
-Kap 6: Ekonomi
-Kap 7: Besiktning
-Kap 8: Hävning
-Kap 9: Tvistelösning
-Kap 10: Förenklad tvistelösning
AB-U 07/ABT-U 07 - för underentreprenörer
ABM 07 - avtalet för material leveranser till entreprenader
ABK 09 - vad gäller för konsultuppdrag?
Praktikfall, kunskapscheckar och diskussioner

Upplägg

När du bokar dig på kursen får du ett mail med inloggningsuppgifter till din kursportal (och mobilapp). Där finns all information du behöver för att komma igång. Kursinnehållet är uppdelat i små bitar som du kan titta på när som helst; på jobbet, bussen, vid frukostbordet och så vidare.

Kursen innehåller kunskapscheckar och dilemman och avslutas med ett enklare prov. När du är godkänd laddar du enkelt ner ditt personliga kursintyg direkt i kursportalen.

Under hela kursen har du tillgång till din kursledare och kan ställa frågor. Efter avslutad kurs har du fortsatt tillgång till allt kursinnehåll i ytterligare 5 månader.

Investering

3900 SEK exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridik - grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Entreprenadjuridik - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer