Visa utbildning.se som: Mobil

Energideklarationer - Utbildning inför certifiering till energiexpert/sakkunnig PBL

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
4 dagar
16 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-11 09:00 - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-03-11 09:00  
16 700 SEK
2020-09-16 09:00  
16 700 SEK
Stockholm
2020-05-13 09:00  
16 700 SEK
2020-11-11 09:00  
16 700 SEK

Kursbeskrivning

Med energieffektivisering finns stora möjligheter till besparingar - både vad gäller pengar och miljöpåverkan. Detta har EU tagit fasta på och utfärdat direktiv för hur energifrågorna skall tacklas i medlemsländerna. I Sverige har Boverket givit ut föreskrifter och allmänna råd om energideklaration av byggnader samt certifiering av energiexperter. Dokumenten finns tillgängliga på Boverkets hemsida. I föreskrifterna anges vilka krav som ställs på en energiexpert vad avser:- allmän teknisk kunskap- erfarenhet av praktiskt arbete- lämplighet för uppgiften- särskild kompetens för olika behörighetsklasserI kursen möter innehållet de aktuella kraven på särskild kompetens. Du får lära dig de allmänna råd och föreskrifter som Boverket har upprättat samt de EU direktiv som finns. Vi har ett väl genomarbetat koncept och samverkar med samtliga certifieringsorgan.Efter genomförd kurs delas deltagarens personuppgifter och certifieringsunderlag med KIWA eller RISE.

Målgrupp

Goda kunskaper om byggnaders energibalans, byggnaders konstruktion, installationssystem inom VVS, el, styr och energianvändning samt matematikkunskaper motsvarande gymnasienivå. Krav finns också på energiexpert i BFS 2007:5 CEX1 med ändringar till och med BFS 2013:17 CEX 4.

För att få godkänt resultat och tillgodogöra sig kursen, krävs fem års praktisk erfarenhet inom bygg/energi, där två år av dessa skall vara med inomhusmiljö.

Syfte

Utbildningens syfte är att förbereda kursdeltagarna inför det skriftliga certifieringsprovet nivå K eller N.

Investering

16700 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Energideklarationer - Utbildning inför certifiering till energiexpert/sakkunnig PBL, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Energideklarationer - Utbildning inför certifiering till energiexpert/sakkunnig PBL!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer