Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Fastighetsingenjör/VVS-projektör

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
26 dagar
85 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
85 800 SEK
Kontakta oss för mer information

Stockholm
85 800 SEK
Kontakta oss för mer information

Kursbeskrivning

 Diplomerad Fastighetsingenjör/VVS-projektör

För dig som vill lära dig leda VVS-projekt!

Du går våra öppna kurser vilket gör diplomprogrammet flexibelt och du väljer ort och datum som passar din kalender. De olika delmomenten är upplagda efter en beprövad och uppskattad metodik med teorigenomgång - lärarledda övningsexempel – självständiga övningar - diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Som fastighetsingenjör är du den tekniska specialisten som har huvudansvaret för att optimera fastigheters tekniska system. Detta ansvar innebär dels att utveckla drift- och underhållsverksamheten men också att ha ett tydligt kostnadsansvar. Fastighetsingenjören är vanligtvis även ansvarig för kvalificerade upphandlingar i form av drift och underhåll som berör fastigheterna. Rollen är en ledarroll och innefattar ofta även personalansvar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Syfte

Diplomutbildningens syfte är att utveckla dig som yrkesverksam inom fastighetsbranschen för att säkra upp din kompetens för att kunna optimera fastigheters tekniska system.

Upplägg

Diplomutbildningen innehåller 5 delkurser.

Dimensionering av luftbehandlingsinstallationer

Kursen ger dig kunskap att göra systemval och utföra dimensioneringsberäkningar. Kursen belyser hur viktiga VVS-installationerna är för byggnadens klimatsystem.

Efter utbildningen kommer du att vara redo att själv kunna göra systemval och utföra dimensioneringsberäkningar på ventilationssystem.

Dimensionering av värmeinstallationer

Här får du erforderliga teoretiska grundkunskaper inom byggnadsuppvärmningsområdet. Terminologi, reglerteknik, dimensionering av styrventiler, systemfunktioner. Byggnadens effekt- och energibehov samt hur du skall jobba med uppvärmningssystemen.

Dimensionering av vatten- och avloppsinstallationer

Tappvatten, spillvatten, dagvattensystem och energibesparingar går vi igenom på denna kursen. Allt för att du skall kunna dimensionera tappvatten- och avloppsinstallationer i byggnader och mark.

Entreprenadjuridik – grundkurs

Kursen är mycket praktiskt inriktad och vi går igenom grundläggande avtalsrätt kopplat till entreprenadrättsliga frågor så att du får en bättre förståelse för hur juridiken i samband med ett entreprenadprojekt fungerar, vilka rättigheter och skyldigheter beställare, entreprenörer och konsulter har innan, under och efter en gemensam entreprenad.

Teoretisk kyl- och värmepumpteknik

Ger dig en bred teoretisk grund för vidare praktisk erfarenhet i kyl- och värmepumpteknik.

Personer som arbetar eller skall arbeta med drift, installation, konstruktion eller försäljning av kyl- och värmepumpanläggningar. Kursen är lämplig för personer som avser att söka personcertifikat.

Investering

85800 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Detta paket är rabatterat och går ej att kombinera med andra erbjudande.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Fastighetsingenjör/VVS-projektör, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Fastighetsingenjör/VVS-projektör!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 72 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Fastighetsingenjör/VVS-projektör från Teknologisk Institut AB Sverige, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer

Liknande utbildningar