Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Fastighetsförvaltare / Property Manager

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
14 dagar
65 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
Kontakta oss för mer information  
65 500 SEK
Stockholm
Kontakta oss för mer information  
65 500 SEK

Kursbeskrivning

Diplomerad fastighetsförvaltare

Fördjupa dig i rollen som fastighetsförvaltare

Du går våra öppna kurser vilket gör diplomprogrammet flexibelt och du väljer ort och datum som passar din kalender. De olika delmomenten är upplagda efter en beprövad och uppskattad metodik med teorigenomgång - lärarledda övningsexempel - självständiga övningar – diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Diplomprogrammet är en bra grund att stå på för dig som vill arbeta med fastighetsförvaltning.

Rollen som fastighetsförvaltare

Som Fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga och övergripande ansvaret för en eller flera fastigheter. I rollen ingår att bevara, utveckla och förädla fastigheterna samt att säkerställa att kunderna är nöjda och att fastigheternas ekonomi utvecklas enligt mål och planer. I rollen ingår oftast ett personalansvar.

I ditt jobb som Fastighetsförvaltare har du daglig kontakt med hyresgäster, myndigheter och övriga aktörer. Du jobbar med att utveckla verksamheten, upprätta hyresavtal, vara problemlösare, planera för framtida underhåll och ansvara för att det genomförs. Kort och gott du ska säkerställa att fastigheternas värde och funktion bibehålls och utvecklas.

Målgrupp

Praktisk och teoretisk kännedom om fastighetsbranschen.

Syfte

Diplomutbildningens syfte är att ge dig de kunskaper du behöver för att kunna utveckla och förädla fastigheterna samt att säkerställa att kunderna är nöjda och att fastigheternas ekonomi utvecklas enligt mål och planer.

Upplägg

Diplomutbildningen innehåller 6 delkurser.

Facility Management, FM

Här uvecklar du dig i din roll som ledare, upphandlare eller leverantör av FM-tjänster samt kunna förstå och använda Facility Management för att uppnå ökad effektivitet och lönsamhet.

Fastighetsekonomi - fastighetsbranschens ekonomi

Denna kurs lär dig de grundläggande kunskaper du behöver inom företagsekonomi för att mer effektivt kunna styra och leda fastighetsförvaltningen.

Vi lär dig bland annat göra kalkyler för t.ex. budgetering och hyressättning, analyser av utfall för drift och underhåll.

Entreprenadjuridik – grundkurs

Kursen är mycket praktiskt inriktad och vi går igenom grundläggande avtalsrätt kopplat till entreprenadrättsliga frågor så att du får en bättre förståelse för hur juridiken i samband med ett entreprenadprojekt fungerar, vilka rättigheter och skyldigheter beställare, entreprenörer och konsulter har innan, under och efter en gemensam entreprenad.

Hyresrätt - bostäder och lokaler

kunskaper inom området för att möjliggöra ett självständigt och professionellt agerande. För att uppnå detta fokuserar kursen på handhavandet av hyreslagen och övriga källor.

I kursmaterialet finns en beskrivning av hyreslagen jämte hela lagtexten och samtliga standardavtal jämte övriga blanketter

Byggnads- och installationsteknik

en allmän kännedom om hur ett hus är konstruerat ur ett bygg-och installationstekniskt perspektiv.

Efter avslutad kurs ha förståelse för tekniska problem som kan uppstå vid förvaltning av byggnader.

Upphandling av fastighets- och servicetjänster, AFF/SLA

Efter genomgången kurs har du fått lära dig att upprätta avtal för fastighets- och servicetjänster enligt branschstandarden gällande Avtal för Fastighets- och Servicetjänster (AFF).

Dessutom har du fått god insyn i hur ett Service Level Agreement (SLA) upprättas.

Investering

65500 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Fastighetsförvaltare / Property Manager, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Fastighetsförvaltare / Property Manager!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer