Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
2 dagar
Öppen utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Välkommen till Teknologisk Institut LearnLab! - interaktiva onlineutbildningar för byggbranschen

Vill du bli effektivare i rollen som byggprojektledare? Dagens verksamhet ställer stora kunskaps- och kompetenskrav på byggprojektledarna. Det gäller såväl tekniskt som i ekonomiskt och juridiskt avseende. Den här kursen ger dig verktygen för effektiv projektledning av bygg- och fastighetsprojekt.

I kursen följer vi byggprocessen och går igenom de kunskaper och verktyg du bör behärska för att driva ett projekt. I alla kursmoment ingår praktikfall och genom hela kursen jobbar vi med ett eget projekt.

Kursen motsvarar en tvådagars utbildning i klassrum. Genom att arbeta med ett effektivt format har vi lyckats skapa ett kurs som ger dig samma innehåll som klassrumskursen men tar cirka en dag att genomföra. Allt innehåll i kursern finns i form av filmer, ljud, texter och uppgifter och du har tillgång till innehållet via en egen kursportal online och via våra iPhone och Android appar.

Du har 30 dagar på dig att genomföra kursen. Under hela kurstiden har du tillgång till en expert som kan svara på dina frågor och stötta dig på vägen.

byggprojektledning

Målgrupp

Projektledare och blivande projektledare i byggsektorn. Konsulter, byggledare, entreprenörer samt byggherrar i privat och offentlig verksamhet m fl.

Syfte

Efter kursen har du grundläggande förutsättningar för att att leda en projektorganisation med avseende på målstyrning, projekthandläggning, upphandling, samt kontroll- och kvalitetsarbete.

Innehåll

 • Byggprojektets skeden
 • Entreprenad- och upphandlingsformer
 • Projektledarrollen
 • Målformulering och styrning
 • Projektorganisation
 • Riskhantering
 • Styrning av kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • Kommunikation
 • Planering
 • Programhandling
 • System- och detaljprojektering
 • Privat och offentlig upphandling
 • Produktionsskedet - organisation, ekonomi, ansvarsområden
 • Överlämningsskedet - driftsättning, besiktning, dokumentation
 • Praktiska verktyg för projektledaren genom hela byggprocessen

Upplägg

När du bokar dig på kursen får du ett mail med dina inloggningsuppgifter till din kursportal (och mobilapp). Där finns all information du behöver för att komma igång. Kursinnehållet är uppdelat i små bitar som du kan titta på när som helst; på jobbet, bussen, vid frukostbordet och så vidare.

Kursen innehåller kunskapscheckar och olika övningsuppgifter kring byggprojektets olika skeden.

Under hela kursen har du fri tillgång till din vår kursledare där individuella samtal ingår.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggprojektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Byggprojektledning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer