Visa utbildning.se som: Mobil

Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
8 timmar
Öppen utbildning
   
Distans

Beskrivning av: Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U

Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U på distans!

Vill du ha tillräcklig kunskap för att kunna verka som BAS i praktiken? Vill du ta till dig kunskaperna på ett effektivt sätt? Då har vi lösningen! Starta direkt och gå kursen när och var det passar dig. Med vår mobilapp får du även tillgång till kursen när du är på språng.

Arbetsmiljöverket kräver att den som ska jobba som byggarbetsmiljösamordnare (BAS) måste vara utbildad och måste även kunna styrka sin kompetens. Vi har utgått från deras krav och innehållet i en två-dagars BAS grundkurs och sedan skapat en utbildning i ett nytt format.

Allt innehåll i kursen finns i form av filmer, bilder, texter och uppgifter och du har tillgång till allt det här i en egen kursportal online och via våra iOS och Android appar. Under hela kurstiden har du fri tillgång till en expert som kan svara på dina frågor. Efter att du är klar med kursen kan du ladda ner ett personlingt kursintyg.

Genom att arbeta bort ineffektiva moment har vi lyckats reducera kurstiden med över 50% utan att ta bort några delar. Kursen tar cirka en dag att genomföra. Du har totalt 30 dagar på dig att bli klar med kursen och du kan välja om du vill göra klart den direkt eller använda hela perioden.

Kursen innehåller dessutom många checklistor, mallar och dokument som du kan ladda ner och använda under och efter kursen. Du kommer även ha tillgång till all information i kursportalen under 12 månader.

byggarbetsmiljö

Det här får du:

 • Flexibilitet – gå kursen i din egen takt, när och var du vill
 • Innehåll i form av filmer, bilder och övningar
 • Tillgång till lärare via telefon och mail
 • Intyg som laddas ner online och styrker Arbetsmiljöverkets krav på utbildning
 • Tillgång till kursen i 12 månader om du vill repetera
 • Nöjd-kund-garanti

Innehåll

Del 1: Nyheter och statistik, roller och ansvar, regelverkets uppbyggnad och straffrätt
Del 2: Systematiskt arbetsmiljöarbete
Del 3: BAS-rollen
Del 4: BAS P i praktiken
Del 5: BAS U praktiken
Del 6: Arbetsmiljöplan BAS P och BAS U
Del 7: Introduktion till föreskrifter och risker
Del 8: Arbetsplatsens utformning
Del 9: Belastning och ergonomi
Del 10: Kemiska arbetsmiljörisker
Del 11: Föreskrifter i urval
Del 12: Kunskapsprov, avslutning och kursintyg

Upplägg

När du bokar dig på kursen får du ett mail med inloggningsuppgifter till din kursportal (och mobilapp). Där finns all information du behöver för att komma igång. Kursinnehållet är uppdelat i små bitar som du kan titta på när som helst; på jobbet, bussen, vid frukostbordet och så vidare.

Kursen innehåller kunskapscheckar och olika övningsuppgifter, till exempel att upprätta en arbetsmiljöplan. Under hela kursen har du fri tillgång till din vår kursledare och kan ställa frågor.

Målgrupp

 • Blivande BAS-P och BAS-U
 • Byggprojektledare och projektörer
 • Platschefer och arbetsledare
 • Kursen berör även alla sam skall lämna uppgifter till BAS enligt föreskrifter och ingångna avtal mellan byggherre, entreprenör och underentreprenör

Investering

3500 SEK exkl. moms

Kursens mål

Efter kursen vet du hur arbetsmiljön ska hanteras för att hålla din arbetsplats säker och fri från olyckor och sjukdomar. Det innebär att du bland annat kan:

 • Upprätta och uppdatera en arbetsmiljöplan
 • Identifiera relevanta risker för bygg- och anläggningsarbeten och genomföra en riskanalys
 • Undvika sanktioner

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer