Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljö för ledare, SAM & BAM

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
8 timmar
Öppen utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Arbetsmiljö – SAM & BAM

Vill du nå konkreta resultat med ditt arbetsmiljöarbete? I den här arbetsmiljöutbildningen utgår vi från SAM och BAM och arbetar igenom alla delar du behöver för att upprätta ett systematiskt arbetsmiljöarbete på din arbetsplats. Tidsåtgången för kursen motsvarar cirka 1-2 dagar effektiv tid.

Om kursen

Det finns många skäl till att arbeta med arbetsmiljön på en arbetsplats. Dels för att efterleva lagar och regler, dels för att förbygga (och hantera) olyckor och sjukdomar och dels för att det finns en stark koppling mellan en god arbetsmiljö och en effektivare verksamhet. Oavsett anledning kan det vara mycket att tänka på och det är inte alltid självklart hur du går från teori till praktik.

Syftet med den här kursen är att stötta dig att utveckla ditt arbetsmiljöarbete i praktiken. Utifrån din nivå och dina mål får du lära dig vad du behöver ha koll på och vilka verktyg och steg du behöver ta för att komma i mål.

Kursen bygger på Arbetsmiljölagen, föreskrifterna om Systematiskt arbetsmiljöarbete och utbildningskonceptet BAM. Allt innehåll i kursen finns i form av filmer, checklistor, mallar och uppgifter och du har tillgång till allt det här via en egen kursportal online och via våra iOS och Android appar.

Du har 30 dagar på dig att genomföra kursen med obegränsat stöd från oss under den tiden. Du kan välja om du vill göra klart kursen tidigare eller använda hela perioden. Därefter har du fortsatt tillgång till allt innehåll i ytterligare 11 månader.

Efter avslutad kurs med godkänt provresultat, får du ett personligt utbildningsbevis.

Målgrupp

Kursen vänder sig till ledare av olika slag som har arbetsmiljöarbete på sin agenda, till exempel chefer, arbetsledare, skyddsombud med flera.

Kursinnehåll

 • Ditt och andras ansvar på arbetsplatsen
 • Regelverk och föreskrifter du behöver ha koll på
 • Självskattning – hur ligger ni till med arbetsmiljöarbetet?
 • Risker och föreskrifter i urval – vilka är relevanta för dig?
 • SAM – det löpande arbetet
 • SAM – Uppgiftsfördelning och rutiner
 • Om någonting händer
 • Upprätta handlingsplan för att hantera risker och utveckla SAM på företag

Syfte

Efter utbildningen vet du hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan bedrivas i din verksamhet. Det innefattar att:

 • Identifiera risker och arbeta förebyggande
 • Se sambandet mellan en bra arbetsmiljö och verksamhetens utveckling
 • Söka vidare information och kunna omsätta den i det dagliga arbetsmiljöarbetet
 • Samverka i arbetsmiljöfrågor

Upplägg

När du anmäler dig till kursen får du ett mail med dina inloggningsuppgifter till din kursportal (och mobilapp) och där finns all information du behöver för att komma igång. Nu har du också tillgång till allt innehåll uppdelat i små bitar som du kan titta på när det passar dig.

Kursen innehåller kunskapscheckar och olika uppgifter, till exempel att göra en riskanalys och att upprätta en handlingsplan som du sedan får feedback på från din kursledare.

Under hela kursen har du tillgång till din kursledare och kan ställa frågor.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljö för ledare, SAM & BAM, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljö för ledare, SAM & BAM!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer