Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
1 dag
5 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-15 08:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Allmänna Bestämmelser för Totalentreprenader, ABT 06, avseende på byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten är ett viktigt standardavtal.ABT 06 ställer stora krav på beställarens och projektörens/entreprenörens förmåga att formulera förfrågningsunderlag, funktionskrav, tekniska lösningar, anbud och avtalsbekräftelser samt att utvärdera motpartens handlingar. Part som inte känner till, eller endast har ringa kännedom om, ABT 06 riskerar därför projektets ekonomi.ABT 06 är, tillsammans med AB 04, entreprenadbranschens viktigaste och mest grundläggande föreskrifter och berör flertalet av entreprenadbranschens aktörer.Entreprenadformen innebär att entreprenören i förhållande till beställaren svarar både för projektering och utförande. Vid totalentreprenad beskriver beställaren genom funktionskrav i förfrågningsunderlaget objektets användbarhet eller egenskaper. Om beställaren föreskriver teknisk lösning svarar beställaren för lösningen och entreprenören projekterar och utför enligt förfrågningsunderlaget.I ABT 06 har större vikt lagts på kvalitets- och miljöfrågor. ABT 06 bygger på en rimlig balans mellan rättigheter och skyldigheter mellan parterna.

Målgrupp

Erfarenheter från branschen

Syfte

Förstå standardavtalet

Investering

5200 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ABT 06, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ABT 06!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 23 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer