Visa utbildning.se som: Mobil

Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar Webb

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
6 timmar
2 900 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Vår webbaserade kurs Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar är anpassad efter elsäkerhetsanvisningarna och ger de kunskaper som krävs för arbete i och intill kraftstationers och vattenmagasins vattenvägar samt på eller invid rörliga anläggningsdelar

Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga risken för olycksfall. En anläggnings innehavare ansvarar för att anvisningar om förbyggande av skada finns om anläggningens skötsel eller beskaffenhet så kräver. ElSäkerhetsAnvisningarna utfärdas så att arbete kan utföras på ett säkert sätt.

Genom vår webbkurs får deltagaren de kunskaper som krävs för att planera och genomföra kopplingar och andra driftåtgärder som krävs för att arbeten ska kunna utföras säkert i och intill kraftstationers och vattenmagasins vattenvägar.

Kursen avslutas med ett prov och du kan själv skriva ut ditt intyg direkt från webben efter godkänt resultat.

Målgrupp

Underhållspersonal, tekniker hos eldistributörer, elinstallatörer som arbetar med distributionsanläggningar samt entreprenörer som utför arbete på vattenkraftstationer.

Pris:

2900

Målsättning:

Efter kursen ska deltagaren kunna tillämpa tolkning av Vattenkraftens säkerhetsanvisningar.

Kursens innehåll

Under kursen går vi igenom följande moment:

  • Genomgång av publikationen Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar som behandlar de nya säkerhetsanvisningarna för arbete i kraftstationer och deras vattenvägar.
  • Genomgång och tolkning av de regelverk som reglerar innehavarens respektive arbetsgivarens ansvar.
  • Nya begrepp, arbetsmetoder och övriga metoder.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar Webb, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar Webb!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3665 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer