Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Miljö och kretslopp

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
8 timmar
1 700 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Miljö och kretslopp

De flesta företag har stor miljöpåverkan oavsett om man vill erkänna det eller inte. Men man kan minska sin påverkan på miljön genom att göra medvetna och aktiva val. Denna webbkurs tar sikte på miljöns roll inom produktion (t ex IPP), miljölagstiftning, miljökvalitetsmål, Agenda 21, ISO 14001, EMAS, med mera.

Detta är en grundläggande miljökurs som visar hur viktiga dagens miljöfrågor är och hur vi behöver öka medvetenheten om hur vi påverkar vår miljö. Vi kan ständigt påverka vår miljöbelastning genom medvetna och aktiva val.

Kursmål

Efter kursen ska du känna till vilka regler som gäller för företagets verksamhet och hur du ska agera för att efterkomma dessa regler

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som arbetar eller kommer att arbeta inom en verksamhet som påverkar miljön. Med andra ord alla som är yrkesverksamma.

Kursens innehåll

Kursinnehåll

Området miljö har blivit en fråga som genomsyrar allt och som numera även finns lagstiftad i miljöbalken. Att arbeta miljömedvetet ger många fördelar utöver den självklara, dvs att vi får en friskare värld. Bland de övriga fördelarna finns t ex ökad konkurrenskraft, eftersom människor blir mer miljömedvetna.

I denna grundläggande miljökurs presenterar vi grunden till miljöarbetet. Vilka verktyg man använder sig av för att arbeta miljömedvetet.

Vi går igenom:
Kretslopp - en produkts väg genom livet

Livscykelanalys - hur du använder kretsloppstänkandet i produktion

Miljölagstiftningen, med de 15 grundläggande miljökvalitetsmålen och Naturvårdsverkets roll

Metoder och verktyg för miljöarbete, till exempel IPP - som bygger på kretsloppstänkande inom produktion

Agenda 21 - som är ett handlingsprogram för miljöarbete ISO 14001

ISO 14001 är en kravstandard för miljöledningssystem EMAS, vilket är en förordning baserad på miljölagstiftningen.

Förkunskapskrav

Inga särskilda förkunskaper behövs

Certifikat

EMAS

Alla typer av organisationer kan använda sig av EMAS. Exempel på organisationer som kan använda EMAS för att förbättra miljöprestandan är tjänsteföretag, industrier samt organisationer som arbetar med tillsyn och myndighetsutövning.

Läs mer om EMAS

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljö och kretslopp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Miljö och kretslopp!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer

Liknande utbildningar