EBR Kabelförläggning

Trainor, i Sverige
Längd
1 dag
Pris
10 600 SEK exkl. moms
Längd
1 dag
Pris
10 600 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Den som medverkar vid arbeten med kabelförläggning ska ha lämplig utbildning enligt publikationen EBR Krav vid kabelförläggning. I utbildningen går våra certifierade utbildare igenom allt från elfaran och relevant lagstiftning till kabelförläggning enligt publikationen KJ 41:15.

Kursen ingår i Energiföretagen Sveriges arbete för en säkrare arbetsplats, Wattityd. Utöver kursavgiften tillkommer därför en avgift på 995 kr per deltagare vilket även innefattar dokumentation och certifikathantering. Avgiften faktureras tillsammans med kursavgiften.

De företag som genomför kabelförläggningsarbeten ska kunna visa att alla som medverkar har genomgått lämplig utbildning. Utbildningen ska utföras enligt gällande dokument och kunskapen ska kunna styrkas med utbildningsintyg från utbildningen EBR Kabelförläggning.

Teknikutbildarna erbjuder även den här utbildningen som en Livesänd föreläsning där deltagaren kan medverka i utbildningen från det egna hemmet eller kontoret. Se de kurstillfällen märkta som Distans/Online.

Kursen vänder sig till dig som skall förlägga jordkabel i mark, sätta upp kabelskåp och stolpar samt förlägga jordtag. Kursen kan med fördel kompletteras med Teknikutbildarnas elsäkerhetskurser.

Utbildningen kallades tidigare för Begränsad behörighet – BB3

Pris:

5100:-

Målsättning:

Efter kursen ska deltagarna förstå och kunna tillämpa anskaffad kunskap enligt de krav som ställs av Elnätsbranschens riktlinjer (EBR) vid kabelförläggning.

Kursens innehåll

  • Elfaran och arbetsmiljörisker
  • Relevanta lagar, förordningar och föreskrifter
  • EBR Kompetenskrav och egenkontroll
  • Miljöaspekter vid ledningsschakt och ledningsarbeten
  • Arbetsmetoder och kabelförläggning enligt EBR-rapporten Kabelförläggning max 145 kV (KJ41)
  • Schaktning i anslutning till befintlig kabel
  • Slutprov

Målgrupp

Kursen EBR Kabelförläggning vänder sig bland annat till dig som är grävmaskinist, anläggningsarbetare, lastbilsförare, arbetsledare eller planeringspersonal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EBR Kabelförläggning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Vi är marknadsledande inom eLearning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en pålitlig partner för både svenska, nordiska och internationella...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights