Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Industrielektriker

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
Blended learning (lärare+webb)
Nästa tillfälle: Kontinuerlig intagning - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Kompetensutveckla dig!

Som industrielektriker/automationstekniker installerar och monterar du el- och automationsutrustning t ex styr- och reglersystem. Andra vanliga arbetsuppgifter är service, underhåll samt idrifttagning av el- och automatikutrustningar. Du kan vara anställd i ett industriföretag eller i ett installation-/serviceföretag och utföra uppdrag på industrier, offentliga byggnader/anläggningar.

Utbildningen kan också ses som kompetensutveckling av redan utbildade installationselektriker som behöver bredda sitt kompetensområde.

Förkunskaper

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt (G) i Svenska A, Engelska A, Matematik A och godkänt i samtliga Elutbildas elkurser för att erhålla certifikat.

 

Utbildningen

Du läser på distans, alltså hemifrån med allt stöd från oss. Det ingår 7 laborationstillfällen då du kommer till oss för att gå igenom teorin, göra praktiska övningar och slutprov i respektive ämne. Om du arbetar parallellt med studierna så kan du läsa på deltid, du bestämmer själv takten. Det ingår också en företagsförlagd del av utbildningen, 8 veckor, som man normalt gör hos företag på hemorten.

Har du tidigare läst något/några ämnen från El- och energiprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker.

Endast ett certifikat, "Elektriker", utfärdas i och med de nya gemensamma branschkraven fr o m hösten 2007.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Industrielektriker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Industrielektriker!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer

Liknande utbildningar