Fastighetsautomation i praktiken

Trainor, i Sverige
Längd
2 dagar
Pris
13 600 SEK exkl. moms
Längd
2 dagar
Pris
13 600 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Som fastighetstekniker behöver du, förutom generella kunskaper inom fastighetsautomation, även ha kunskap om egenskaper hos pumpar, styrventiler, ventilationsaggregat och värmeväxlare samt kunna identifiera felkällor i befintlig anläggning.

Vi kommer att gå igenom schemaläsning på elkretsscheman, förbindningsscheman (inre och yttre), flödesscheman, driftkort. Vi går igenom funktionsprinciper för undercentraler, varmvattencirkulation samt ventilation. Till exempel hur behovsstyrd ventilation fungerar med styrning av temperatur, tryck, luftfuktighet, CO2- och partikelinnehåll.

I din roll behöver du känna till vad som påverkar vår innemiljö. I den här kursen reder vi ut de grundläggande fysikaliska principerna såsom värmelära, värmebalans, flöde och tryck.

Fel uppkommer sällan i styrsystemet men förekommer vanligen i signaler till och från styrsystemet. Då gäller det att mäta och verifiera om felet ligger i styrsystemet eller anläggningens komponenter. Därför är mätteknik ett viktigt moment i kursen.

Utbildningen behandlar några grundläggande begrepp inom reglerteknik som: Äroch börvärde, P-, PI-, PID-reglering, värmekurvor.

Vi använder DUC:ar av typ ABELKO, Imse UltraBase30 för att åskådliggöra funktionsprinciper och felsökningsmetoder. Vi går även igenom skillnader och likheter i anläggningar där PLC förekommer som styrsystem.

Genomförande

Den här kursen finns både som företagsförlagd och öppen kursomgång.

Målsättning:

Deltagaren får ökad systemförståelse inom fastighetsautomation samt lär sig grundläggande felsökning.

Förkunskapskrav

Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll eller motsvarande.

Målgrupp

Fastighetsskötare/drifttekniker och all personal inom fastighetsområdet.

Kursinnehåll

  • Elkretsscheman
  • Förbindningsscheman (inre och yttre)
  • Driftkort med driftinstruktioner
  • Egenskaper hos värmeväxlare, givare och ställdon
  • Mätteknik
  • Felsökning av DUC:ar och PLC
  • Mätning av inomhusklimat

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsautomation i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Vi är marknadsledande inom eLearning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en pålitlig partner för både svenska, nordiska och internationella...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights