Visa utbildning.se som: Mobil

Fastighetsautomation

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
2 dagar
10 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-26 - Solna
Öppen utbildning
   
Solna, Sverige

Kursbeskrivning

Som fastighetstekniker behöver du, förutom generella kunskaper inom fastighetsautomation, även ha kunskap om egenskaper hos pumpar, styrventiler, ventilationsaggregat och värmeväxlare samt kunna identifiera felkällor i befintlig anläggning.

Vi kommer att gå igenom schemaläsning på elkretsscheman, förbindningsscheman (inre och yttre), flödesscheman, driftkort. Vi går igenom funktionsprinciper för undercentraler, varmvattencirkulation samt ventilation. Till exempel hur behovsstyrd ventilation fungerar med styrning av temperatur, tryck, luftfuktighet, CO2- och partikelinnehåll.

I din roll behöver du känna till vad som påverkar vår innemiljö. I den här kursen reder vi ut de grundläggande fysikaliska principerna såsom värmelära, värmebalans, flöde och tryck.

Fel uppkommer sällan i styrsystemet men förekommer vanligen i signaler till och från styrsystemet. Då gäller det att mäta och verifiera om felet ligger i styrsystemet eller anläggningens komponenter. Därför är mätteknik ett viktigt moment i kursen.

Utbildningen behandlar några grundläggande begrepp inom reglerteknik som: Äroch börvärde, P-, PI-, PID-reglering, värmekurvor.

Vi använder DUC:ar av typ ABELKO, Imse UltraBase30 för att åskådliggöra funktionsprinciper och felsökningsmetoder. Vi går även igenom skillnader och likheter i anläggningar där PLC förekommer som styrsystem.

Målgrupp

Fastighetsskötare/drifttekniker och all personal inom fastighetsområdet.

Kursinnehåll

  • Elkretsscheman
  • Förbindningsscheman (inre och yttre)
  • Driftkort med driftinstruktioner
  • Egenskaper hos värmeväxlare, givare och ställdon
  • Mätteknik
  • Felsökning av DUC:ar och PLC
  • Mätning av inomhusklimat

Genomförande

Den här kursen finns både som företagsförlagd och öppen kursomgång.

Målsättning:

Deltagaren får ökad systemförståelse inom fastighetsautomation samt lär sig grundläggande felsökning.

Förkunskapskrav

Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll eller motsvarande.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsautomation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fastighetsautomation!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer