Visa utbildning.se som: Mobil

Fackkunnig - Repetition webb

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
4 timmar
2 900 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Fackkunnig - repetition webb är en repetitionskurs för dig som tidigare genomfört en lärarledd utbildning i elsäkerhetsanvisningarna men är i slutet på intygets giltighetstid.

Det här är en kurs framtagen av Teknikutbildarna som är baserad på SS-EN 50110-1 och Elsäkerhetsanvisningarna (ESA). Teknikutbildarna är ett privatägt fristående företag som arbetat med utbildning i 20 år, vi utbildar 20% av Sveriges alla nya elektriker varje år. Teknikutbildarna utvecklar webbkurser inom el, teknik och säkerhet. Teknikutbildarnas egenutvecklade webbkurs lämpar sig för dig som tidigare genomfört en lärarledd ESA kurs.

Enligt arbetsmiljölagen och elsäkerhetsverkets föreskrift ska alla som arbetar där det finns en elektrisk fara ha utbildning och kunskap om konsekvenserna av faran och de säkerhetsåtgärder som är motiverade till arbetsuppgiften. Elsäkerhetsanvisningarna reglerar bland annat samarbetet mellan nätägare och entreprenörer samt bidrar till att ha en gemensam standard så att arbeten på olika elanläggningar ska underlättas.

Elsäkerhetsanvisningarna är baserade på Elsäkerhetsverkets föreskrift ELSÄK-FS 2006:1. De är anpassad till de förändringar som skett i tredje utgåvan SS-EN 50110-1, Skötsel av Elanläggningar. Fackkunnig – repetition webb är en fristående elsäkerhetsutbildning som utgår från innehållet i Elsäkerhetsanvisningarna.

Till kursen finns också en frågebank som du lätt kan laddas ned till mobilen. Kursen avslutas med ett slutprov.

Obs! En del uppdragsgivare kan kräva att du har gått en lärarledd utbildning, kontrollera med uppdragsgivaren vad som gäller just dig.

Målgrupp

Det här är en repetitionskurs för dig som är fackkunnig elektriker och redan har gått den lärarledda utbildningen men är i slutet på intygets giltighetstid.

Pris:

2900

Målsättning:

Efter genomförd kurs ska kursdeltagarna förstå hur de ska planera arbetet, olika arbetsmetoder och den organisation som krävs för att förebygga elolycksfall och driftstörningar.

Kursens innehåll

  • Elfaran
  • Ansvar och organisation
  • Skötselåtgärder
  • Arbetsmetoder
  • Skriftligt prov
  • Frågebank

Förkunskapskrav

Kursdeltagarna förutsätts ha en relevant grundutbildning och ha genomfört en lärarledd utbildning tidigare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fackkunnig - Repetition webb, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fackkunnig - Repetition webb!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer