Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisning

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-05 08:00 - Sundsvall
Öppen utbildning
   
Sundsvall, Sverige

Kursbeskrivning

Kurs – ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisning

Vår kurs ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisning ger de kunskaper som krävs för arbete i och intill kraftstationers och vattenmagasins vattenvägar eller på eller invid rörliga anläggningsdelar.

Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Innehavaren skall fastställa anvisningar för att förebygga skada om anläggningens beskaffenhet eller skötsel så kräver. Arbetsgivaren ska utfärda anvisningar så att arbete kan utföras på ett säkert sätt. VSA-Vattenkraftens säkerhetsanvisning är ett exempel på sådana anvisningar.

Under en lärarledd kursdag lär sig deltagaren att planera och genomföra kopplingar och andra driftåtgärder som krävs för att sådana arbeten ska kunna utföras på ett säkert sätt.

Genomförande

Kursen genomförs i våra lokaler eller på plats hos kunden. Kursen avslutas med ett skriftligt prov. Vid godkänt resultat ges certifikat som styrker kunskapen att få delta i arbete enligt ESA-metoden.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till underhållspersonal, tekniker hos eldistributörer, elinstallatörer som arbetar med distributionsanläggningar samt entreprenörer som utför arbete på vattenkraftstationer.

Målsättning:

Efter kursen ska deltagaren kunna tillämpa tolkning av VSA – Vattenkraftens säkerhetsanvisning.

Kursens innehåll

Under kursen går vi igenom följande moment:

  • Genomgång och tolkning av de regelverk som reglerar innehavarens respektive arbetsgivarens ansvar
  • Genomgång och tolkning av de regelverk som reglerar innehavarens respektive arbetsgivarens ansvar; Nya begrepp, arbetsmetoder och övriga metoder

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer