Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Instruerad person 17

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-10 - Solna
Solna, Sundsvall
Öppen utbildning
Kommande starter
Solna
2019-12-10  
4 900 SEK
2020-03-24 08:00  
4 900 SEK
Sundsvall
2020-04-28 08:00  
4 900 SEK

Kursbeskrivning

Vår kurs ESA Instruerad person behandlar elsäkerhetsanvisningarna, ESA och ersätter tidigare ESA Tillträde. Den riktar sig till dig som ska utföra någon form av icke elektriskt arbete i en elektrisk anläggning och behöver kunskap och medvetenhet om de risker som kan förekomma.
Den 1 oktober 2018 ersätts ESA Tillträde av ESA Instruerad person. En nyhet är en förändrad tillträdeshantering. Efter avklarad utbildning ska deltagaren få en genomgång av arbetsplatsens riskkällor enligt blanketten ESA Överenskommelse om tillträde. Genomgången ska ske av den som är elanläggningsansvarig eller elfackkunnig representant och blanketten ska signeras av berörd personal.


ESA Instruerad person riktar sig till dig som ska utföra någon form av icke elektriskt arbete i en elektrisk anläggning och behöver förstå hur elsäkerhetsarbetet är organiserat och bli medveten om de elrisker som kan förekomma. Exempel på icke elektriskt arbete är byggnadsarbete, målningsarbete, gräsklippning, rengöring, markarbete etc. Utbildningen utgår ifrån publikationen ESA Instruerad person som är ett utdrag ur ESA Grund och ESA Arbete.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dem som är icke elfackkunniga och ska arbeta där det finns en elektrisk fara. Kursen gås igenom på ett enklare sätt än kurs för fackkunniga. Ex. sanerare, signaltekniker, byggare som behöver arbeta inom driftrum/elanläggningar.

Kursens innehåll

  • Elfaran
  • Organisation
  • Riskhantering
  • Säker kommunikation
  • Planering och utförande av arbete
  • Genomgång av blanketten Överenskommelse om tillträde

Förkunskapskrav

Kursdeltagarna förutsätts ha en relevant grundutbildning.

Upplägg

Kursen finns både som företagsförlagd och öppen ingång.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Instruerad person 17, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anonym
(5)
Bra med de nya reglerna.
Anonym
(5)
De som innefattade markarbeten var bra.
Anonym
(5)
Det mesta var bra

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer