Visa utbildning.se som: Mobil

EBR Kabelförläggning i mark

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
5 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-11 - Sundsvall
Gävle, Solna, Sundsvall
Öppen utbildning
Kommande starter
Sundsvall
2020-02-11  
5 100 SEK
2020-04-21 08:00  
5 100 SEK
Solna
2020-03-25 08:00  
5 100 SEK

Kursbeskrivning

Den som medverkar vid arbeten med kabelförläggning ska ha lämplig utbildning enligt publikationen EBR Krav vid kabelförläggning. I utbildningen går våra certifierade utbildare igenom allt från elfaran och relevant lagstiftning till kabelförläggning enligt publikationen KJ 41:15.

De företag som genomför kabelförläggningsarbeten ska kunna visa att alla som medverkar har genomgått lämplig utbildning. Utbildningen ska utföras enligt gällande dokument och kunskapen ska kunna styrkas med utbildningsintyg från utbildningen EBR Kabelförläggning.

Kursen vänder sig till dig som skall förlägga jordkabel i mark, sätta upp kabelskåp och stolpar samt förlägga jordtag. Kursen kan med fördel kompletteras med Teknikutbildarnas elsäkerhetskurser.

Utbildningen kallades tidigare för Begränsad behörighet – BB3

Målgrupp

Kursen EBR Kabelförläggning i mark vänder sig bland annat till dig som är grävmaskinist, anläggningsarbetare, lastbilsförare, arbetsledare eller planeringspersonal.

Pris:

5100:-

Målsättning:

Efter kursen ska deltagarna förstå och kunna tillämpa anskaffad kunskap enligt de krav som ställs av Elnätsbranschens riktlinjer (EBR) vid kabelförläggning.

Kursens innehåll

  • Elfaran och arbetsmiljörisker
  • Relevanta lagar, förordningar och föreskrifter
  • EBR Kompetenskrav och egenkontroll
  • Miljöaspekter vid ledningsschakt och ledningsarbeten
  • Arbetsmetoder och kabelförläggning enligt EBR-rapporten Kabelförläggning max 145 kV (KJ41)
  • Schaktning i anslutning till befintlig kabel
  • Slutprov

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om EBR Kabelförläggning i mark, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera EBR Kabelförläggning i mark!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer