Visa utbildning.se som: Mobil

Byggarbetsmiljösamordning Bas-P och Bas-U - Fördjupning

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-14 08:00 - Solna
Gävle, Solna, Sundsvall
Öppen utbildning
Kommande starter
Solna
2020-02-14 08:00  
5 900 SEK
Gävle
2020-04-29 08:00  
5 900 SEK
Sundsvall
2020-06-04 08:00  
5 900 SEK

Kursbeskrivning

Enligt arbetsmiljöverket är en byggherre alltid skyldig att utse en lämplig byggarbetsmiljösamordnare dels för planering/projektering av byggnads- och anläggningsarbetet (BAS-P) och dels för själva utförandet av arbetet (BAS-U)

Vidare säger arbetsmiljöverket att den som är utsedd till byggarbetsmiljösamordnare ska ha den utbildning, kompetens och erfarenhet som behövs för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Under den här kursen går vi igenom några av de praktiska moment som ingår i arbetet för BAS-P och BAS-U.

Du får veta hur en arbetsmiljöplan bör se ut och uppdateras och får kunskap kring hur du arbetar med riskanalys och riskbedömning.

Du får även till gång till kursmaterial online. Inför kursdagen finns en webbkurs som handlar om roller i byggprocessen. Om du tar del av den får du med dig grundbegrepp som underlättar på kursdagen. Efter kursen får du tillgång till vår repetitionskurs i tre månader.

Målgrupp

Alla som är samordningsansvariga, byggarbetsmiljösamordnare, chefer, skyddsingenjörer, installatörer, arbetsledare, tekniker, fackliga företrädare eller skyddsombud.

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljöplan
  • Vem som ansvarar för vad i arbetet med Arbetsmiljöplanen
  • Arbetsmiljöplanen, lagar och föreskrifter
  • Praktisk övning i hur du upprättar en AMP
 • Riskanalys
  • Övning i riskanalys och riskbedömning
  • Riskanalys, lagar och föreskrifter
  • Vilka närvarar vid riskbedömning och skyddsronder?
  • Vem ansvarar för vad?

Genomförande

Kursen genomförs i våra lokaler eller på plats hos kund.

Målsättning:

Efter genomförd kurs har du kunskap för att kunna utföra ditt arbete i din roll som BAS-P eller BAS-U. Du känner väl till det ansbvar som ingår i rollen. Du vet hur du ska gå tillväga för att ta fram en arbetsmiljöplan. Du har verktyg för att kunna tillämpa riskanalyser på arbetsplatsen.

Förkunskapskrav

Grundläggande BAS-utbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggarbetsmiljösamordning Bas-P och Bas-U - Fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Byggarbetsmiljösamordning Bas-P och Bas-U - Fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer