Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Begränsad auktorisation B

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
4 dagar
23 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-11 08:00 - Sundsvall
Solna, Sundsvall
Svenska
Kommande starter
Solna
23 500 SEK
2020-12-02

Sundsvall
23 500 SEK
2020-11-11

Kursbeskrivning

Elskåp

Ta del av teoretiska och praktiska kunskaper i en kurs för Begränsad auktorisation.

Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen för B Begränsad auktorisation, (tidigare Begränsad Behörighet BB1).

Utbildningen är kompetenshöjande och läses delvis på distans. Din inlärning sker genom teoretiska avsnitt och delprov i vår webbaserade läroportal samt under två lärarledda laborationstillfällen á 2 dagar med teoretiska och praktiska övningar och slutprov. Våra webbkurser skötsel av elektriska anläggningar och kontroll före idriftagning ingår också. Du kan arbeta parallellt med studierna, men kursen förutsätter att du studerar på egen hand inför de lärarledda momenten.

Få rätt kompetens

För att ansöka en begränsad auktorisation, B, ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. Innehållet i vår kurs följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar bra för många olika yrkeskategorier. För att nämna några: fastighetstekniker, vitvaruinstallatörer, mekaniker, underhållspersonal, du som arbetar med el men inte har auktorisation.

Kursens innehåll

Praktisk ellära

  • Likströmskretsar och enfas-växelströmskretsar
  • Trefas-växelströmskretsar och TN-C-, TN-S-, TT- och IT-system
  • Skyddsapparater

Elkraftteknik

  • Uppsättning och flyttning av ljusarmaturer, elkopplare och uttag
  • Fast anslutning och losskoppling av elektrisk utrustning
  • Ritningar och elscheman
  • Gällande regler och standarder för elinstallationsarbeten
  • Mäta spänning, ström och resistans samt utföra isolationsmätning

Kursen genomförs i våra lokaler eller på plats hos dig som kund.

Förkunskapskrav

Praktisk erfarenhet från den typ av elinstallationsarbete som auktorisationen omfattar. Grundläggande kunskaper inom matematik och ellära.

Examen, diplom m.m.

Vid godkänt resultat på delprov och slutprov, utfärdas efter utbildningen ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Begränsad auktorisation. Du ansöker själv om auktorisation hos Elsäkerhetsverket. För att erhålla auktorisationen krävs dessutom två års allsidig praktik från elarbeten av de slag som behörigheten avser under en behörig elinstallatörs överinseende.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Begränsad auktorisation B, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Begränsad auktorisation B!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer

Liknande utbildningar