Visa utbildning.se som: Mobil

Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
6 veckor
14 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-02-14 08:00 - Solna
Solna
Öppen utbildning
Kommande starter
Solna
14 000 SEK
2022-02-14

Solna
14 000 SEK
2022-09-05

Kursbeskrivning

Auktoriserad elinstallatör, A – Högspänning går igenom de krav som ställs i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2017:4. Utbildningen består av livesända föreläsningar, webbkurs med delprov och en dag med praktiska laborationer. Utbildningen pågår under 6 veckor. Allt material i utbildningen är digitalt och ingår.

Den 1 juli 2017 fick vi en ny Elsäkerhetslag vilken innebär att alla elinstallationsföretag måste ha minst en Auktoriserad Elinstallatör (tidigare Allmän behörighet) för regelefterlevnad inom sitt företag. Det blir också ett krav att ha ett egenkontrollprogram i verksamheten för att få arbeta med elinstallationsarbete. I de nya reglerna ges även möjlighet att tillgodoräkna praktiktid från konstruktionsarbete, felsökning med mera vid ansökan av auktorisation.

Du läser på distans

Utbildningen genomförs som en distansutbildning med en laborationsdag. De lärarledda föreläsningarna genomförs online via Zoom. Varje vecka deltar du på 1,5 timme livesänd föreläsning. Den spelas in så att du kan ta del av innehållet i efterhand. Utbildningskonceptet bygger på kontinuerligt lärande och tät kontakt med våra utbildare. När du läser på distans finns våra utbildare tillgängliga för hjälp och stöd via telefon och e-post.

Webbkursen läser du på distans. Kursen avslutas med ett prov, du behöver bli godkänd för att erhålla utbildningsintyget.

Genomförande

Utbildningen genomförs mestadels från det egna hemmet eller kontoret. Utbildningen blandar livesända föreläsningar, text- och videobaserade webbkurser och praktiska laborationer i våra lokaler.

Pris:

14 000 exkl. moms

Målsättning:

Den här utbildningen ger dig behörighet att söka Auktorisation A.

Kursens innehåll

  • Ställverk
  • Kablage
  • Praktisk övning högspänning, studiebesök
  • Kompensering av kapacativa jordfelsströmmar
  • Direktjordade högspänningsanläggningar över 100 kV
  • Kontrollanläggningar

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till elektriker som avser att arbeta som Elinstallatör för regelefterlevnad och till de som avser att utföra egna arbeten.

Förkunskapskrav

Vår utbildning Auktoriserad Elinstallatör, AL - Lågspänning eller redan erhållen behörighet.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen utfärdas ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Auktoriserad Elinstallatör, A – Högspänning.

Sök auktorisation

Den här utbildningen ger dig de teoretiska kunskaperna för att söka Auktorisation A. Kunskapskraven regleras i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2017:4. För att uppfylla kravet på praktisk erfarenhet för Auktorisation A ska du ha arbetat med el i minst fyra år.

  • Du ska i minst ett år måste ha arbetat i ett elinstallationsföretag med elinstallationsarbeten på högspänningsanläggningar.
  • Du ska i minst ett år måste ha arbetat i ett elinstallationsföretag med elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar.
  • Du har möjlighet att delvis (upp till max två år) tillgodoräkna dig annat arbete med el. Arbetet måste omfatta något av kunskapsområdena i bilaga 1 eller 2 i auktorisationsföreskrifterna (ELSÄK-FS 2017:4).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje år, vilket gör oss...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning från Teknikutbildarna, fyll i dina uppgifter: