Visa utbildning.se som: Mobil

Auktoriserad elinstallatör

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
18 dagar
56 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-04 - Solna
Solna, Sundsvall
Öppen utbildning
Kommande starter
Solna
2020-02-04  
56 000 SEK
Sundsvall
2020-03-30  
56 000 SEK

Kursbeskrivning

Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som Auktoriserad Elinstallatör inom elinstallationsföretag och att utföra egna elinstallationsarbeten. Utbildningen benämndes tidigare Allmän behörighet men är uppdaterad efter den nya elsäkerhetslagen.

Utbildningen består av sex lärarledda träffar på vardera tre dagar under cirka 6 månader.

För att läsa den här utbildningen behöver du fullständig gymnasieutbildning inom elprogrammet installation, alternativt motsvarande kunskaper samt minst två års praktisk erfarenhet som elektriker.

Allmän Behörighet

Från den 1 juli 2017 får vi en ny Elsäkerhetslag vilket innebär att alla elinstallationsföretag måste ha minst en Auktoriserad Elinstallatör (tidigare Allmän behörighet) för regelefterlevnad inom sitt företag. Det blir också ett krav att ha ett egenkontrollprogram i verksamheten för att få arbeta med elinstallationsarbete. I de nya reglerna ges även möjlighet att tillgodoräkna praktiktid från konstruktionsarbete, felsökning med mera vid ansökan av auktorisation.

Tyngdpunkten i utbildningen ligger på regelverk inom elområdet, dimensionering av ledningsnät, kontroll före drifttagning, produktion, distribution och installation av elkraft, egenkontrollprogram. Utbildningen är uppbyggd enligt följande kunskaps-områden:

  • Elinstallationer i byggnader
  • Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
  • Elmaskiner
  • Regler och standarder
  • Högspänning – Kursdeltagare som också önskar läsa till högspänningsbehörighet gör det utan extra kostnad.

Utbildningen ger teoretiska kunskaper för:

  • Fullständig auktorisation (A) (f.d. Allmän Behörighet, AB) för alla elinstallationer oavsett spänningsnivå
  • Auktorisation lågspänning (AL) (f.d. Allmän Behörighet Lågspänning, ABL) vilken gäller för lågspänningsinstallationer upp till 1000 V AC/ 1500 V DC

Kursens upplägg

Utbildningen genomförs som en distansutbildning med sex lärarledda träffar på vardera tre dagar. Däremellan läser du kursen som distansstudier hemifrån. De lärarledda träffarna äger rum i Sundsvall och/eller Solna. Under distansstudierna finns vår lärare tillgänglig för hjälp och stöd via telefon och e-post.

Målgrupp

Personer som arbetar som Elinstallatör för regelefterlevnad, utför egna arbeten etcetera

Målsättning:

Den här utbildningen ger kunskaper motsvarande den tidigare Allmän behörighet för elinstallationsarbeten men är anpassad för den nya elsäkerhetslagen. Syftet är att utveckla de kunskaper och färdigheter som behövs för arbetet som ansvarig ledare för elinstallationsarbeten samt att stimulera till fortsatt lärande.

Upplägg

18 dagar (6 tillfällen)

Investering

56 000,00 SEK

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anonym
(4)
Bra med diskussioner kring arbetsmetoder och utfall av div olyckstillbud.
Anonym
(5)
Recenserad av: Anonym
Anonym
(5)
Recenserad av: Anonym

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer