Visa utbildning.se som: Mobil

Atex Grund

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
6 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-14 - Solna
Öppen utbildning
   
Solna

Kursbeskrivning

Atex grundkurs

Vid hantering av brandfarliga gaser eller vätskor kan det bildas en explosiv atmosfär i anslutningen till hanteringen. Explosionsfarlig miljö kan uppstå där exempelvis brandfarliga lösningsmedel hanteras, eller där torrt och finfördelat damm förekommer.

I anläggningar, där en explosionsfarlig miljö kan förekomma, ska en riskbedöm-ning och zonklassning ha genomförts samt explosionsskyddsdokument för anläggningen skapats. Det är även viktigt att välja rätt utrustningar och säkra arbetsmetoder.

Atex användardirektiv

ATEX Användardirektiv för arbete i explosionsfarlig miljö har varit tvingande sedan 1 juli 2006.
Kursen ger goda kunskaper om de krav som ställs på arbetssäkerhet för riskområde med explosiv atmosfär. Vi tar upp gällande regler och föreskrifter samt hur du kan uppfylla kraven genom att t.ex. följa standarder och handböcker.
Vi förklarar innebörden av reglerna om ”Utrustningar för explosionsfarlig miljö”, enligt ATEX-direktivet 2014/34/EU, hur zonklassning kan ske och vad ett Explosionsskyddsdokument ska innehålla. Vi går igenom gällande regler och föreskrifter samt hur man kan uppfylla kraven genom att t.ex. följa olika standarder och handböcker.

Kursens mål

Efter genomförd Atex grundkurs som hålls av Teknikutbildarna har du fått djupare kunskaper om de krav på arbetssäkerhet som ställs i riskområden med explosiv atmosfär.

Målgrupp

Denna kurs är till för miljö- och arbetsmiljösamordnare, projektledare och konsulter eller annan person som beställer, ska genomföra, eller delta vid framtagande av riskbedömningar

Kursinnehåll

Kursinnehåll

  • Omfattning och krav.
  • Riskbedömning enligt direktivets krav.
  • Zonklassning.
  • Explosionsskyddsdokument.
  • Standarder och andra hjälpmedel.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Atex Grund, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anonym
(4)
Alla exempel på tillbud , konstruktion mm som handledaren drog var givande
Anonym
(5)
Det fanns utrymme för egna frågor
Anonym
(3)
Diskussioner var bra

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3666 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer