Visa utbildning.se som: Mobil

Arbete med spänning, isolerhandskmetoden

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
5 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-08 - Sundsvall
Öppen utbildning
   
Sundsvall, Sverige

Kursbeskrivning

 Arbete med spänning, isolerhandskmetoden

Under en lärarledd kursdag lär sig deltagarna att arbeta med spänning enligt isolerhandskmetoden. Kursen riktar sig till installatörer, elektriker och arbetsledare inom installationsområdet.

 Denna kurs ger kursdeltagarna de kunskaper som krävs för att arbeta enligt arbetsmetoden Arbete med spänning. Kunskaper om arbetsmetoden ska uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen.

Kursmål

Efter kursen skall du kunna tillämpa arbetsmetoden Arbete med spänning enligt isolerhandskmetoden.

Prov

Kursen avslutas med skriftligt prov som vid godkänt resultat ger certifikat som styrker kunskapen att få utföra arbete med spänning enligt "isolerhandskmetoden".

Målgrupp

Kursen arbete med spänning vänder sig till installatörer, elektriker och arbetsledare som arbetar inom installationsområdet och har behov av att arbeta med spänning.


Kursens innehåll

Kursinnehåll

Enligt standarden SS-EN 50 100-1 utgåva 2 punkt 6.3.2 skall den som använder sig av arbetsmetoden ha speciell utbildning i utövandet. Vi behandlar och övar i isolerhandskmetoden för lågspänning.

Utbildningen sker på vår skolenhet i Sundsvall under ledning av erfaren lärare och på andra orter i Sverige enligt terminsplan. 

  • Allmän genomgång av regelverket inom det starkströmstekniska området
  • Genomgång och övningar med arbetsföreskrifterna ELSÄK-FS 2006:1 och valda delar av ELSÄK-FS 2008:1-3 om ansvar över starkströmsanläggningen
  • Genomgång av standarden SS-EN 50 110-1 utgåva 2
  • Praktiska övningar på lågspänningsanläggning med isolerhandskmetoden

Förkunskapskrav

Kursdeltagarna förutsätts arbeta som eltekniker och ha en relevant grundutbildning.

Video

Elektrikerutbildning

Investering

5100 SEK

I priset ingår dokumentation, kaffe och lunch. Moms tillkommer.

Är ni fler deltagare från samma företag, kontakta oss för en prisuppgift. Varje verksamhet är unik – kanske du vill ha en lösning som är skräddarsydd just för dina behov? Kontakta oss för en offer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbete med spänning, isolerhandskmetoden, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anonym
(4)
Får en att vakna
Anonym
(5)
De praktiska övningarna var bra
Anonym
(5)
Bra med praktiska moment

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Arbete med spänning, isolerhandskmetoden
Kursrecensioner
(3,5)
Baseras på 90 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3665 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer