Visa utbildning.se som: Mobil

Bättre arbetsmiljö – grundutbildning (BAM)

TEK Kompetens
Kort om utbildningen
3 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-12-06 09:00 - Halmstad
Öppen utbildning
   
Halmstad
Bättre arbetsmiljö

Kursbeskrivning

Bättre arbetsmiljö (BAM)

Visst är det viktigt med en trivsam arbetsplats med friska och välmående medarbetare? En miljö som bidrar till glädje på kontoret och som drivs av ett hållbarhetstänk. Med grundutbildningen i BAM (Bättre Arbetsmiljö) får du vara med och utveckla din förmåga till eget lärande, samt bekanta dig med såväl arbetsmiljö som arbetsmiljöarbete ur ett helhetsperspektiv.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som är chef, skydds- eller arbetsmiljöombud, facklig företrädare eller medarbetare i behov av arbetsmiljökunskap. Även du som jobbat ett tag men som inte gått en grundläggande arbetsmiljöutbildning är välkommen med din anmälan. Under utbildningen får du lära dig att starta upp och arbeta med en sund arbetsmiljöpolicy med syfte att få dina medarbetare att må bra.

Från och med den 1 januari 2021 går det att ansöka om stöd för arbetsmiljöutbildning via AFA

Stödet uppmuntrar chefer och skyddsombud att utbilda sig tillsammans. Totalt finns det 75 MSEK att ansöka om, men det finns ett tak per företag och anställd. Vi på TEK Kompetens är godkända utbildningsarrangörer av AFA och våra utbildningar går därmed att söka stöd för. Stödet gäller för såväl öppna som företagsanpassade och gäller självklart både för utbildning som sker på plats och våra lärarledda onlineutbildningar. 

Kursinnehåll

Du får lära dig hur du tar fram, underhåller och arbetar med en arbetsmiljöpolicy med syfte att skapa en miljö som får de anställda att må bra på riktigt. En bra arbetsmiljöpolicy skapar nämligen ett blomstrande företag med friska och glada medarbetare.

För att bättre kunna möta framtidens behov och krav behöver alla medarbetare ha grundläggande arbetsmiljökunskaper. Efter utbildningen ska du:
● Ha grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter.
● Veta vad som är chefens respektive skyddsombudets ansvar i arbetsmiljöarbetet och hur ni ska samverka.
● Kunna identifiera och hantera faktorer som är negativa respektive positiva för arbetsmiljön.
● Veta hur man genomför förebyggande arbetsmiljöarbete.
● Förstå hur ett förändringsarbete kan påverka individ, grupp och organisation.
● Ha grundläggande kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1), kunna göra en riskbedömning och upprätta en handlingsplan.

Utbildningen utgår från uppdateringar inom området som gäller från och med 2019.

Upplägg

Utbildningen omfattar totalt 24 timmar fördelade på tre dagar.

Investering

Medlem 11 500 SEK exkl. moms
Ej medlem 13 900 SEK exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bättre arbetsmiljö – grundutbildning (BAM) , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

TEK Kompetens

TEK Kompetens skapar utveckling

TEK Kompetens skapar förutsättningar för ett hållbart näringsliv i Halland. Vi är näringslivets plattform i kompetens- och utvecklingsfrågor för utbildningar, nätverk och projekt. Nära dig. Vi utvecklar individer som i sin tur utvecklar organisationer. Genom att kartlägga ditt företags behov...


Läs mer om TEK Kompetens och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

TEK Kompetens

Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bättre arbetsmiljö – grundutbildning (BAM) !

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bättre arbetsmiljö – grundutbildning (BAM) från TEK Kompetens, fyll i dina uppgifter: