Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för icke ekonomer – Taurus Ekonomiutbildning

ekonomi för icke ekonomer

Åsa Cederquist, 40 år:

”Kursen gick i alldeles lagom takt, även för dem 
som hade mindre eller ingen tidigare kunskap.”

Åsa Cederquist har sedan 19 år arbetat som personalansvarig på företaget Ewes AB. Hon arbetar främst med att hantera personal, sköta avtals-förhandlingar och löner. Det är ett jobb som innebär nya utmaningar varje dag, bland annat inom ekonomi. Därför beslutade hon sig för att gå en grundläggande kurs för att fräscha upp kunskaperna. 

- Jag googlade fram Taurus Ekonomiutbildning och valde den dels på grund av läget i Göteborg, berättar Åsa. Kursen ”Ekonomi för icke ekonomer” hade det innehåll jag behövde då jag var intresserad av att få en överblick av ekonomiska flöden. Dessutom ville jag sparka liv i lite gamla kunskaper.

Grupp med olika erfarenheter

Ekonomi för icke ekonomer vänder sig till dem som inte huvudsakligen jobbar med ekonomi, men som är i behov av grundläggande kunskaper. Åsa gick tvådagarskursen med en grupp som hade olika erfarenheter.

- Det var en mycket bra grupp, då vi var från så olika branscher, berättar Åsa.
Vi hade en kursledare som var väldigt pedagogisk och strukturerad. Jag upplevde att det var många ”aha-upplevelser” och mycket praktiska exempel. Det ingick flera inslag av uppgifter som vi fick lösa själva, två och två och det var fritt fram för diskussion och ”dumma” frågor. Kursen gick i alldeles lagom
takt, även för dem som hade mindre eller ingen tidigare kunskap.

Större förståelse för ekonomi

Under kursens gång fick de lära sig att tolka och analysera ekonomisk information, bland annat ekonomiska rapporter, flöden och bokslutsarbete.

- Jag har lärt mig att förstå helheten med balans och resultaträkning. Framför allt har jag lärt mig olika ekonomiska begrepp och termer. På ett enkelt sätt lärde vi oss det ekonomiska flödet, från inköp via tillverkning och till fakturering. Nyckeltalen var en riktigt spännande del av kursen!

Åsas mål är inte att arbeta med ekonomi på heltid, men grundkursen kommer att påverka hennes arbete på sikt. Just nu pågår en omstrukturering på hennes arbetsplats.

- Idag är vi en liten grupp under ekonomiansvarig; en på personal och en ekonomiassistent. Vi ska omstrukturera vår grupp och se till att vi kan vara backup till varandra. Därför har denna utbildning hjälpt mig att kunna förstå den ekonomiska biten bättre, då jag inte arbetar med det idag. Om en månad eller två, när vi gjort vår omstrukturering, kommer dessa kunskaper hjälpa mig dagligen.

Fler behöver ekonomiska kunskaper

Åsa tror att många personer kan ha nytta av kursen, det märktes extra tydligt då de andra i gruppen hade så olika bakgrund och erfarenheter.

- Jag rekommenderar även kursen för dem som arbetar som ekonomiassistent idag och har gjort det i många år, säger hon. Tidigare hade man ju kontakt med de ekonomiska flödena dagligen, men idag sköter datorer och program det mesta vilket gör att man har glömt hur det var, det var bra med en uppfräschning! Jag tror även att kursen kan passa för den som sitter som VD, marknadschef eller produktionschef. De som inte har ekonomisk kunskap har då lättare att hänga med i ”ledningssnacket” och får veta vad som påverkar nyckeltalen.
Läs mer om Ekonomi för icke ekonomer

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Taurus Ekonomiutbildning och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!