Visa utbildning.se som: Mobil

Nyckeltalsanalys

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Pris: 4 995 SEK exkl. moms
Typ: Öppen utbildning
Snittbetyg: (1 Recensioner)
   
Ort: Stockholm

Kursbeskrivning

Kurs i nyckeltalsanalys

Innehåll:

Att förstå ekonomiska rapporter. Hur ställs den externa resultaträkningen (RR) upp och vilka poster ingår. Hur ställs balansräkningen (BR) upp och vilka poster ingår?

Nyckeltalsanalys – på det egna företaget. Vad kännetecknar ett nyckeltal och varför bör vi använda oss av nyckeltal? Med hjälp av 9 finansiella nyckeltal utför du en nyckeltalsanalys på det egna företaget för de två senaste åren.

Nyckeltalen är uppdelade i 4 olika avsnitt som mäter företagets: lönsamhet och tillväxt, finansiell styrka, betalningsförmåga och kapitalutnyttjande. Vi går igenom DuPont-modellen och identifierar byggstenarna i företagets lönsamhet. Vi identifierar respektive företags starka och svaga sidor samt diskuterar vilka förbättringsmöjligheter som finns.

Målgrupp

Alla som är delaktiga i att utveckla företagets lönsamhet. Utbildningen passar både dig icke-ekonom t.ex. ägare, medlem i ledningsgrupp, inköpare, säljare, avdelningschef mm. Samt dig ekonom t.ex. ekonomichef, controller mm.

Syfte

Du lär dig läsa "mellan raderna" vad som står i resultat- och balansräkningen.
Med hjälp av en nyckeltalsanalys kan du sammanfatta företagets ekonomiska status samt identifiera företagets starka och svaga sidor för att sedan sätta fokus på det viktigaste för just ditt företag.

Referenser

"Jag ilade direkt hem till kontoret och gjorde en uppföljning på de nyckeltal vi bestämde för Gildhouse. Kunde direkt se nya vyer. Jag är mycket nöjd och tyckte det var fantastiskt bra med en liten grupp!" Berit Johansson, Gildhouse AB

Kurslängd

1 dag. Maximalt 10 deltagare per utbildningstillfälle.

Investering

4 995kr (+moms). I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch. Dessutom ingår boken: BAS Nyckeltal: för bättre analys och effektivare ekonomistyrning.

Kursledare

Michael Andersson har arbetat som och affärscontroller inom olika branscher under 20 år och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nyckeltalsanalys, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Berit Johansson   |   2010-01-07
Jag ilade direkt hem till kontoret och gjorde en uppföljning på de nyckeltal vi bestämde för Gildhouse. Kunde direkt se nya vyer. Jag är mycket nöjd och tyckte det var fantastiskt bra med en liten grupp!
          (4)

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Nyckeltalsanalys
Kursrecensioner
          (4,0)
Baseras på 1 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
          (4,8)
Baseras på 50 recensioner
Alla recensioner för arrangören