Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för icke ekonomer

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
6 900 - 9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-11 - Stockholm
Distans, Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
9 900 SEK
2021-11-11

Göteborg
9 900 SEK
2021-12-09

Kursbeskrivning

Du lär dig tolka och analysera ekonomisk information och får en förståelse för de ekonomiska sambanden. Med dessa kunskaper ökar du din möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Du kan också på ett bättre sätt kommunicera med specialister inom området.

 

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom ekonomiska begrepp och samband. Vad innebär begreppsparen intäkter/kostnader, inkomster/utgifter och inbetalning/utbetalning och när uppstår de? Hur ser sambanden ut mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde?

Ekonomiska rapporter. Hur ställs en resultat- och balansräkning upp och vilka poster ingår? Steg för steg går vi igenom uppbyggnaden av dessa rapporter och jämför med det egna företaget via den senaste årsredovisningen.

Nyckeltal. Varför bör vi använda oss av nyckeltal och vilka nyckeltal finns det? Vi ser på hur ett antal finansiella nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Vi utför nyckeltalsberäkningar på våra egna företag och analyserar.

Budgetering. Vi diskuterar för- och nackdelar med budget och budgetering. Hur planera budgetarbetet? Hur utföra budgetarbetet?

Produktkalkyl. Vi ser på sambanden mellan pris och volym genom att simulera pris- och volymförändringar. Vi upprättar en traditionell självkostnadskalkyl och identifierar vilka svårigheter det finns med modellen. 

Investeringskalkyl. Vi startar med att identifiera tre olika typer av betalningsströmmar. Vi går igenom tre olika investeringsmått och beräkningsmetoder. Vi exemplifierar att alla investeringar bör göras i flödets flaskhals. Vi utför en investeringskalkyl.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver ökade kunskaper i ämnet. Du har eller ska få ansvar för en avdelning eller grupp men saknar eller vill bygga på dina ekonomiska kunskaper. Kursen vänder sig också till ekonomer (t.ex. ekonomiassistenter, redovisningsekonomer) som vill få en ökad förståelse för helheten och hur de ekonomiska sambanden ser ut.

Referenser

"Fantastiskt roliga, givande och matnyttiga två dagar. Bra att ha det egna företagets siffror och vardag att relatera till. Kul att höra om andras verksamheter också!" Jennifer Woxö, Advokatfirman Lindahl

"Mycket bra! Bra material, utförande och mycket bra innehåll. Lärorikt med mycket info på kort tid."
Jesper Broström, iBusiness AB

"Bra och pedagogiskt upplägg med intressanta diskussioner. Lärde mig mycket under dessa två dagar!."
Louise Frykheden, Markus Reklambyrå AB

"Mycket bra med stort fokus på min verksamhet. Känner stort förtroende för kursledaren."
Johan Roth, Drivhuset i Kalmar 

Kurslängd

2 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.
Distansutbildning via Teams: Rabatt 3 000 kr. Ditt pris 6 900 kr + moms.
Erbjudande: Boka senast 2021-09-30 och ta med en kollega utan extra kostnad.
(Avser den lärarledda utbildningen)

Kursledare

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Emil Carlson, Nätfast AB
Utbildningen var i toppklass, Michael som utbildade var väldigt professionell och han fick oss alla att diskutera väldigt bra i gruppen samt att han förklarade på så vis så att vi alla kände igen oss i vårt arbete.
Anna
2 INTENSIVA DAGAR SOM GAV VÄLDIGT MYCKET!
KArin
Bra och innehållsrik kurs i intensiv takt.

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 54 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi för icke ekonomer från Taurus Ekonomiutbildning, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Ekonomi för icke ekonomer – Taur...

Åsa Cederquist gick kursen Ekonomi för icke ekonomer. Hon tror att betydligt fler behöver ekonomiska kunskaper.

Läs mer