Ekonomi för icke ekonomer

Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Du lär dig tolka och analysera ekonomisk information och får en förståelse för de ekonomiska sambanden. Med dessa kunskaper ökar du din möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Du kan också på ett bättre sätt kommunicera med specialister inom området.

 

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom ekonomiska begrepp och samband. Vad innebär begreppsparen intäkter/kostnader, inkomster/utgifter och inbetalning/utbetalning och när uppstår de? Hur ser sambanden ut mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde?

Ekonomiska rapporter. Hur ställs en resultat- och balansräkning upp och vilka poster ingår? Steg för steg går vi igenom uppbyggnaden av dessa rapporter och jämför med det egna företaget via den senaste årsredovisningen.

Nyckeltal. Varför bör vi använda oss av nyckeltal och vilka nyckeltal finns det? Vi ser på hur ett antal finansiella nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Vi utför nyckeltalsberäkningar på våra egna företag och analyserar.

Budgetering. Vi diskuterar för- och nackdelar med budget och budgetering. Hur planera budgetarbetet? Hur utföra budgetarbetet?

Produktkalkyl. Vi ser på sambanden mellan pris och volym genom att simulera pris- och volymförändringar. Vi upprättar en traditionell självkostnadskalkyl och identifierar vilka svårigheter det finns med modellen. 

Investeringskalkyl. Vi startar med att identifiera tre olika typer av betalningsströmmar. Vi går igenom tre olika investeringsmått och beräkningsmetoder. Vi exemplifierar att alla investeringar bör göras i flödets flaskhals. Vi utför en investeringskalkyl.

Varför välja Taurus Ekonomiutbildning?

Endast mindre grupper

Praktiskt inriktat

Konkurrensenskraftiga priser

Referenser

"Fantastiskt roliga, givande och matnyttiga två dagar. Bra att ha det egna företagets siffror och vardag att relatera till. Kul att höra om andras verksamheter också!" Jennifer Woxö, Advokatfirman Lindahl

"Mycket bra! Bra material, utförande och mycket bra innehåll. Lärorikt med mycket info på kort tid."
Jesper Broström, iBusiness AB

"Bra och pedagogiskt upplägg med intressanta diskussioner. Lärde mig mycket under dessa två dagar!."
Louise Frykheden, Markus Reklambyrå AB

"Mycket bra med stort fokus på min verksamhet. Känner stort förtroende för kursledaren."
Johan Roth, Drivhuset i Kalmar 

Kurslängd

2 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver ökade kunskaper i ämnet. Du har eller ska få ansvar för en avdelning eller grupp men saknar eller vill bygga på dina ekonomiska kunskaper. Kursen vänder sig också till ekonomer (t.ex. ekonomiassistenter, redovisningsekonomer) som vill få en ökad förståelse för helheten och hur de ekonomiska sambanden ser ut.

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.
Ordinarie pris: 9 900 kr + moms. Distansutbildning: 7 900 kr + moms.

Kursledare

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Susanne, Remondis Sweden AB
18 maj 2022
Givande utbildning

Jag är jättenöjd med kursupplägget och alla moment som vi gick igenom. Michael gör ekonomi (ännu mer) roligt och intressant! Det är också väldigt positivt att räkna på faktiska ...

Visa mer
5/5
Emil Carlson, Nätfast AB
07 okt 2019
Mycket trevliga utbildningsdagar!!

Utbildningen var i toppklass, Michael som utbildade var väldigt professionell och han fick oss alla att diskutera väldigt bra i gruppen samt att han förklarade på så vis så att ...

Visa mer
4/5
Anna
07 apr 2016
Mycket nöjd

2 INTENSIVA DAGAR SOM GAV VÄLDIGT MYCKET!

Taurus Ekonomiutbildning
Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...

Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights