Ekonomi för chefer

Längd
2 dagar
Pris
8 720 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
8 720 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 8 720 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ekonomikurs för dig som är chef

Med ekonomiskt ansvar behöver du ha en god förståelse för vad som utvecklar företagets lönsamhet och vilka aktiviteter som förbättrar företagets kassaflöde. Att kunna läsa och dra slutsatser ur ekonomiska rapporter, att analysera verksamheten ur ett affärsinriktat perspektiv och styra efter rätt nyckeltal är värdefull kunskap för dig som chef. Du får ett helt batteri med verktyg som möjliggör en effektiv ekonomistyrning av verksamheten.

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom grundläggande ekonomiska begrepp och samband. Hur ser sambanden ut mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde?

Ekonomiska rapporter. Hur ställs en resultat- och balansräkning upp och vilka poster ingår? Steg för steg går vi igenom uppbyggnaden av dessa rapporter och jämför med det egna företaget via den senaste årsredovisningen.

Nyckeltalsanalys. Varför bör vi använda oss av nyckeltal? Vi ser på hur ett antal nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Vi utför nyckeltalsberäkningar på ett börsnoterat företag samt våra egna företag och analyserar. Vi diskuterar hur du med hjälp av nyckeltal kan analysera och styra verksamheten bättre.

Kassaflödesanalys. Hur är en kassaflödesanalys uppbyggd? För att närmare analysera delar vi upp flödena i 4 huvudgrupper:

  • Kassaflödet från den löpande verksamheten - resultatet. 
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten - rörelsekapitalet. 
  • Kassaflödet från investeringsverksamheten. 
  • Kassaflödet från finansieringsverksamheten.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 maj, 2023

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Varför välja Taurus Ekonomiutbildning?

Endast mindre grupper

Praktiskt inriktat

Konkurrensenskraftiga priser

Referenser

"Mycket bra innehåll på lagom nivå för mig. Gillade att det var många praktiska övningar, det gjorde det enklare att ta till sig innehållet och förstå bättre. Bra också att jobba med sitt eget företags årsredovisning som praktiskt exempel."

Ingela Nordenhav, AB Volvo

Kursledare:

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Kurslängd

Utbildningen är på 2 dagar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som har ett ekonomiskt ansvar och som vill utveckla sin förmåga att styra och följa upp verksamheten ur olika ekonomiska perspektiv. Du arbetar idag t.ex. Som avdelningschef, ekonomichef, controller, VD, fabrikschef. 

Investering

Ordinarie pris: 10 900 kr + moms på plats. 
Boka senast 2023-03-31 och få 20 % i rabatt. Ditt pris: 8 720 kr + moms.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Muk
19 okt 2017
Professionell föreläsare

Lärorikt, effektivt och roligt.

5/5
Vilhelm Boije
17 nov 2015
Djupare förståelse inom 2 dagar

Utbildningen lämpar sig bäst för de som arbetat ett tag med ekonomi men känner att det inte riktigt får helheten att hänga ihop riktigt. Var hittar jag uppgifter? - i resultat e...

Visa mer
5/5
Ingela Nordenhav
01 jul 2013

Mycket bra innehåll på lagom nivå för mig. Gillade att det var många praktiska övningar, det gjorde det enklare att ta till sig innehållet och förstå bättre. Bra också att jobba...

Visa mer
Taurus Ekonomiutbildning
Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...

Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights