Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Ekonomi för chefer

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
10 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-10 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Ekonomikurs för dig som är chef

Med ekonomiskt ansvar behöver du ha en god förståelse för vad som utvecklar företagets lönsamhet och vilka aktiviteter som förbättrar företagets kassaflöde. Att kunna läsa och dra slutsatser ur ekonomiska rapporter, att analysera verksamheten ur ett affärsinriktat perspektiv och styra efter rätt nyckeltal är värdefull kunskap för dig som chef. Du får ett helt batteri med verktyg som möjliggör en effektiv ekonomistyrning av verksamheten.

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom grundläggande ekonomiska begrepp och samband. Hur ser sambanden ut mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde?

Ekonomiska rapporter. Hur ställs en resultat- och balansräkning upp och vilka poster ingår? Steg för steg går vi igenom uppbyggnaden av dessa rapporter och jämför med det egna företaget via den senaste årsredovisningen.

Nyckeltalsanalys. Varför bör vi använda oss av nyckeltal? Vi ser på hur ett antal nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Vi utför nyckeltalsberäkningar på ett börsnoterat företag samt våra egna företag och analyserar. Vi diskuterar hur du med hjälp av nyckeltal kan analysera och styra verksamheten bättre.

Kassaflödesanalys. Hur är en kassaflödesanalys uppbyggd? För att närmare analysera delar vi upp flödena i 4 huvudgrupper:

  • Kassaflödet från den löpande verksamheten - resultatet. 
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten - rörelsekapitalet. 
  • Kassaflödet från investeringsverksamheten. 
  • Kassaflödet från finansieringsverksamheten.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som har ett ekonomiskt ansvar och som vill utveckla sin förmåga att styra och följa upp verksamheten ur olika ekonomiska perspektiv. Du arbetar idag t.ex. Som avdelningschef, ekonomichef, controller, VD, fabrikschef. 

Referenser

"Mycket bra innehåll på lagom nivå för mig. Gillade att det var många praktiska övningar, det gjorde det enklare att ta till sig innehållet och förstå bättre. Bra också att jobba med sitt eget företags årsredovisning som praktiskt exempel."

Ingela Nordenhav, AB Volvo

Kursledare:

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Kurslängd

Utbildningen är på 2 dagar.

Investering

I kursavgiften ingår boken Ekonomi för chefer samt kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe och lunch. Gå 2 betala för 1! Boka senast 2020-08-31 och ta med dig en kollega utan extra kostnad.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Muk
(5)
Lärorikt, effektivt och roligt.
Vilhelm Boije
(5)
Utbildningen lämpar sig bäst för de som arbetat ett tag med ekonomi men känner att det inte riktigt får helheten att hänga ihop riktigt. Var hittar jag uppgifter? - i resultat eller balansräkningen? Vad är syftet med nyckeltal och vad är rimligt? Svar på dessa frågor ges i kursen varvat med exempel från de egna verksamheterna och från kurshållar...
Visa mer
Ingela Nordenhav
(5)
Mycket bra innehåll på lagom nivå för mig. Gillade att det var många praktiska övningar, det gjorde det enklare att ta till sig innehållet och förstå bättre. Bra också att jobba med sitt eget företags årsredovisning som praktiskt exempel.

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 53 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar