Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Controllerutbildning

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
3 dagar
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-12 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
15 900 SEK
2020-11-16

Stockholm
15 900 SEK
2020-10-12

Stockholm
15 900 SEK
2020-12-08

Kursbeskrivning

Controllerutbildning

Målgrupp/förkunskaper
Utbildningen vänder sig till dig ekonom som vill utvecklas inom ekonomi- och verksamhetsstyrning och ta dig an kvalificerade controlleruppgifter. Utbildningen passar också dig som redan idag arbetar med controlleruppgifter och både vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Syfte
Utbildningen ger dig en bred bas för arbetet som controller. Du kommer att få nya kunskaper att omsätta i praktiken på hemmaplan. Du kommer också att få med dig värdefulla verktyg samt inte minst ett erfarenhetsutbyte med andra kursdeltagare.

Innehåll
Ekonomiska rapporter
Vi börjar vi med att post för post gå igenom uppställningen av företagets resultat (RR) och balansräkning (BR).

Nyckeltalsanalys
Vad kännetecknar ett nyckeltal? Nyckeltalsanalys utförs på ett börsnoterat företag. Nyckeltalsanalys utförs sedan över två år på sina egna företag. Gemensam analys av nyckeltal samt trend. Genomgång av hur varje nyckeltal är uppbyggt. Genomgång av modell för att framgångsrikt styra och följa upp verksamheten med hjälp av nyckeltal. Känslighetsanalyser. Att styra med hjälp av nyckeltal. Övningsexempel.

Kassaflödesanalys
Hur är en kassaflödesanalys uppbyggd?

För att närmare analysera delar vi upp flödena i 4 huvudgrupper:
• Kassaflödet från den löpande verksamheten - resultatet.
• Kassaflödet från den löpande verksamheten - rörelsekapitalet.
• Kassaflödet från investeringsverksamheten.
• Kassaflödet från finansieringsverksamheten.

Kassaflödesanalys enligt förenklad mall på börsnoterat företag. Kassaflödesanalys enligt förenklad mall över två år på sina egna företag. Gemensam analys steg för steg (uppdelad i de 4 olika stegen).

Business-case
Du ska utifrån uppgifterna upprätta en resultaträkning, balansräkning (IB + UB) och kassaflödesanalys för tre år. Analys över utveckling av lönsamhet och kassaflöde samt förslag på inriktning kommande tre år.

Kurslängd
3 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch. Dessutom ingår boken Ekonomi för chefer, som du får på plats vid utbildningstillfället.

Kursledare

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar (ring 070-608 58 17 om du vill veta mer eller undrar över något).

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch. Dessutom ingår boken Ekonomi för chefer, som du får på plats vid utbildningstillfället.
Boka-tidigt-erbjudande: Boka senast 2020-08-31 och få 1 000 kr i rabatt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Controllerutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Stefan
(5)
Tre riktigt lärorika dagar. Lärde känna mitt eget bolag bättre genom siffrorna men även de andra deltagarnas verksamheter. Kunnig och engagerad kursledare.
Erika Dawson Carleren
(5)
Supernöjd med denna utbildning, det har varit riktigt intressanta och lärorika kursdagar. Intensiva och effektiva genomgångar med praktiska övningar. Föreläsare med mycket kunskap och erfarenheter inom detta. Trevliga deltagare, intressanta diskussioner och bästa teamarbete. Rekommenderas varmt!
Carina
(4)
Bra och givande utbildning, tack vare små grupper, många övnings-ex samt material från det egna företaget (kännedom)... och även en bra, lugn och pedagogisk lärare! Nyttigt och intressant att även få en inblick i de andra deltagarnas företag/branscher och vardag!

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 53 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar