Inga recensioner än

Att läsa och förstå bokslut

Längd
2 dagar
Pris
6 320 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
6 320 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 6 320 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kurs i att läsa och förstå bokslut

I denna kurs lär du dig att läsa och förstå bokslut och kommer dessutom kunna läsa "mellan raderna" vad som står i resultat- och balansräkningen för att kunna tolka och värdera bokslutet på rätt sätt. Deltagarna tar med sig det egna företagets senaste årsredovisning som är utgångspunkten för hela utbildningen.

Kursens innehåll

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom grundläggande ekonomiska begrepp och ser på sambanden mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde.

Att förstå resultaträkningen. Hur ställs den externa resultaträkningen upp och vilka poster ingår? Vi ser på skillnaden mellan kostnadsslagindelad och funktionsindelad resultaträkning. Du jämför och ställer frågor utifrån det egna företagets resultaträkning.

Att förstå balansräkningen. Hur ställs balansräkningen upp och vilka poster ingår? Vi går systematiskt igenom balansräkningens olika poster. Du jämför och ställer frågor utifrån det egna företagets balansräkning.

Bokslutsarbete. För att bättre kunna tolka och förstå bokslutet, så går vi systematiskt igenom vilka bokslutsaktiviteter som utförs för att få ett komplett bokslut. Via ett antal övningsexempel lär vi oss förstå hur de olika bokslutsaktiviteterna påverkar företagets resultat- och balansräkning.

Ekonomiska nyckeltal. Med hjälp av ekonomiska nyckeltal kan vi ”läsa mellan raderna” vad som står i resultat- och balansräkningen. Vi går igenom hur ett antal nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Du utför nyckeltalsberäkningar på det egna företaget och analyserar.

Kassaflödesanalys. Vi går igenom hur en kassaflödesanalys utförs och är uppbyggd. Du utför kassaflödesanalys på det egna företaget och analyserar i olika steg.

Lagstiftningens krav på årsbokslut och årsredovisning. En årsredovisning skall bestå av en förvaltningsberättelse, balansräkning, resultaträkning, tilläggsupplysningar i form av noter och för vissa också en finansieringsanalys. Vi ser på lagstiftningens krav och jämför med det egna företagets årsredovisning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 april, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Taurus Ekonomiutbildning?

Endast mindre grupper

Praktiskt inriktat

Konkurrensenskraftiga priser

Referenser

"Efter denna kurs har jag dragit flera nyckeltal för min styrelse och bestämt mig för att välja ut ett par som jag kommer följa i fortsättningen."

Göran Tillström, Skånetimmer Bioenergi AB

Gick utbildningen: Att läsa och förstå bokslut

Kursledare:

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Kurslängd

2 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver kunna läsa och förstå ett bokslut.

Investering

Ordinarie pris 9 900 kr + moms på plats och 7 900 kr + moms på distans.
Erbjudande: Boka senast 2023-03-31 och få 20 % i rabatt. Ditt pris 6 320 kr + moms på distans.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att läsa och förstå bokslut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Taurus Ekonomiutbildning
Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...

Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights