Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Att läsa och förstå bokslut

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-12-21 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kurs i att läsa och förstå bokslut

I denna kurs lär du dig att läsa och förstå bokslut och kommer dessutom kunna läsa "mellan raderna" vad som står i resultat- och balansräkningen för att kunna tolka och värdera bokslutet på rätt sätt. Deltagarna tar med sig det egna företagets senaste årsredovisning som är utgångspunkten för hela utbildningen.

Kursens innehåll

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom grundläggande ekonomiska begrepp och ser på sambanden mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde.

Att förstå resultaträkningen. Hur ställs den externa resultaträkningen upp och vilka poster ingår? Vi ser på skillnaden mellan kostnadsslagindelad och funktionsindelad resultaträkning. Du jämför och ställer frågor utifrån det egna företagets resultaträkning.

Att förstå balansräkningen. Hur ställs balansräkningen upp och vilka poster ingår? Vi går systematiskt igenom balansräkningens olika poster. Du jämför och ställer frågor utifrån det egna företagets balansräkning.

Bokslutsarbete. För att bättre kunna tolka och förstå bokslutet, så går vi systematiskt igenom vilka bokslutsaktiviteter som utförs för att få ett komplett bokslut. Via ett antal övningsexempel lär vi oss förstå hur de olika bokslutsaktiviteterna påverkar företagets resultat- och balansräkning.

Ekonomiska nyckeltal. Med hjälp av ekonomiska nyckeltal kan vi ”läsa mellan raderna” vad som står i resultat- och balansräkningen. Vi går igenom hur ett antal nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Du utför nyckeltalsberäkningar på det egna företaget och analyserar.

Kassaflödesanalys. Vi går igenom hur en kassaflödesanalys utförs och är uppbyggd. Du utför kassaflödesanalys på det egna företaget och analyserar i olika steg.

Lagstiftningens krav på årsbokslut och årsredovisning. En årsredovisning skall bestå av en förvaltningsberättelse, balansräkning, resultaträkning, tilläggsupplysningar i form av noter och för vissa också en finansieringsanalys. Vi ser på lagstiftningens krav och jämför med det egna företagets årsredovisning.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver kunna läsa och förstå ett bokslut.

Referenser

"Efter denna kurs har jag dragit flera nyckeltal för min styrelse och bestämt mig för att välja ut ett par som jag kommer följa i fortsättningen."

Göran Tillström, Skånetimmer Bioenergi AB

Gick utbildningen: Att läsa och förstå bokslut

Kursledare:

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar.

Kurslängd

2 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.
Erbjudande: Boka senast 2020-06-15 och ta med en kollega utan extra kostnad.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att läsa och förstå bokslut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att läsa och förstå bokslut!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 53 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar