Visa utbildning.se som: Mobil

Ställningsutbildning 2–9 m, Allmän

TA Utbildning AB
Kort om utbildningen
1 dag
2 300 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Järfälla, Trollhättan

Kursbeskrivning

Allmän ställningsutbildning 2–9 m

Allmän ställningsutbildning motsvarar kraven för ställningar med arbetshöjden upp till 9 m

Syftet med denna utbildning är att öka kunskap och medvetenhet hos deltagaren samt säkerställa en trygg arbetsmiljö. Fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen. Det är ett av skälen till att utbildade ställningsbyggare är nödvändigt. Arbetsmiljöverket har infört sanktionsavgifter till alla företag som bryter mot kravet på utbildning.

Vad säger lagstiftningen?

Arbetsmiljölagen (1977:1160)

Enligt Arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren förvissa sig om att arbetstagaren har den utbildning som behövs och vet vad han har att iaktta för att undgå riskerna i arbetet.
(3 kap. 3 §)

Ställningar (AFS 2013:04 § 47)

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift ska den som uppför, väsentligt ändrar eller nedmonterar en ställning ha utbildning i ställningsarbete. Arbetsmiljöverket har infört sanktionsavgifter till alla företag som bryter mot kravet på utbildning.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till ställningsbyggare, arbetsledare och andra berörda. Alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställning upp till 9 meter, alla arbetsledare och andra som behöver känna till vilka säkerhetskrav och regler som gäller kring ställningsarbete.

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet:

  • Regler för ställningar
  • Föreskrifter
  • Olika typer och fabrikat av prefabicerade ställnigar
  • Skydd mot fall
  • Metoder för upp och nertransporter/lyft av ställningsmaterial
  • Förankring
  • Ergonomi
  • Lastklasser

Examen, diplom m.m.

Efter godkända teoretiska prov utfärdas ett utbildningsbevis till deltagaren.

Certifikat

Ställningsbyggnad

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2013:4 måste alla som arbetar med att riva, ändra eller bygga ställningar ha genomgått en godkänd utbildning och inneha ett utbildningsbevis.

Läs mer om Ställningsbyggnad
ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ställningsutbildning 2–9 m, Allmän, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

TA Utbildning AB

TA Utbildning AB

Ledande utbildningsföretag med lång och gedigen erfarenhet av maskinförarbranschen.  Vi utför alla våra utbildningar med fokus på säkerhet och lättförstålighet. Kvalité, kompetens och flexibla utbildningslösningar som motsvarar de högt ställda lag- och branschkrav är för oss en självklarhet. Vi genomför...


Läs mer om TA Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

TA Utbildning AB

Nabbensbergsvägen 2
462 40 Vänersborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ställningsutbildning 2–9 m, Allmän!

Arrangörsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören