Visa utbildning.se som: Mobil

Innehållsproduktion – bli din egen produktionsstudio

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
Du bestämmer själv din egen takt
3 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kursen finns tillgänglig när och var du vill. - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
On demand: Innehållsproduktion – bli din egen produktionsstudio

Kursbeskrivning

Lär dig grunderna i att skapa text, video och bild för sociala medier. 

Introduktion och beskrivning

Innehåll i sociala medier blir viktigare och viktigare för att nå prioriterade målgrupper med rätt budskap. Tyvärr saknar många kommunikatörer verktyg och kunskap för att på egen hand lyckas med text, video och bild anpassad för den interaktiva kanalen. Dessutom ställer allt mer avancerade algoritmer högre krav på vilket innehåll som får synas.

Video fortsätter att premieras av de sociala plattformarna och en bild kan fortfarande säga mer än tusen ord. Enklare innehållsproduktion för sociala medier är därför en kompetens som krävs för att fånga målgruppens uppmärksamhet medan de scrollar genom sina flöden.
De goda nyheterna att du inte behöver vara innehållsproducent på expertnivå för att till exempel skapa rörlig infografik. Under utbildningen får du den kunskap samt de verktyg och mallar du behöver för att bli din egen produktionsstudio för sociala medier. Du får också testa på innehållsproduktion i praktiken med handledning av experter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är för dig som är kommunikatör och producerar eller vill börja producera eget innehåll för webben och sociala medier.

Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

Du kommer lära dig:

  • Teoretisk kunskap om och praktisk tillämpning av att producera enkla videor, bilder, grafik och text för sociala medier
  • Smarta verktyg och mallar

Upplägg

  • Kursen genomförs online on demand när du vill och tidsåtgången är 6-8 timmar totalt.
  • Du kommer att få tillgång till ett antal videoföreläsningar á 15-18 minuter under kursens gång som du kan titta på när du vill. Varje videoföreläsning innehåller en uppgift som du ska lösa.
  • I kursen slutet av kursen finns ett kunskapsquiz för att se hur bra du har tagit till dig de nya kunskaperna.

Kursledare

Lisa Walder är en mångsidig digital strateg med bakgrund inom webbanalys och produktutveckling, bland annat från Aftonbladet. Hon har flera års erfarenhet av digitala kommunikationsbyråer, bland annat som Head of Digital Analytics på Diplomat Communications.

Erik Isberg är digital marknadsförare på Maniola Studios med bakgrund inom digital strategi, marknadskommunikation och socialt entreprenörskap. Innan Maniola var han på Prime Weber Shandwick som Digital strateg. Han har flera års erfarenhet av att jobba med betald och förtjänt i digitala kanaler. Han är även CMO för välgörenhetsorganisationen Futuristas.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Innehållsproduktion – bli din egen produktionsstudio, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Innehållsproduktion – bli din egen produktionsstudio från Sveriges Kommunikatörer, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Innehållsproduktion – bli din egen produktionsstudio!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar